HomeBilim ve Teknoloji2050’de Dünya’yı neler bekliyor?

2050’de Dünya’yı neler bekliyor?

HABER MERKEZİ – 2050’de Dünya’yı neler bekliyor? İşte bazı olası senaryolar.

Eğer küresel ısınma yavaşlatılamazsa bu yüzyılın sonunda sıcaklıklar ortalama 3,5 derece artacak. Peki, böyle bir durumda Dünya’yı neler bekliyor?

Al Jazeera’nin AFP’den aktardığı habere göre;

* Giderek şiddetlenen kasırga ve tropik fırtınalar, türbülans riskini artırdı. Uçuşlar artık çok daha riskli. Buna karşın Çevre dostu ulaşım alternatifleri yaygınlaştı. Öyle ki, Londra’dan İstanbul’a tren seferleri düzenleniyor.

* Artık yazları buzulla kaplı olmayan Kuzey-Doğu geçişi kullanılıyor. New York’tan Le Havre’a, ecoliner model hibrit gemilerle seyahat etmek mümkün.

* Manhattan, büyük bir fırtınayla sular altında kalabilir. Zira Cape Verde, Maldivler, Tuvalu, Kiribati ve Bahamalar sulara gömüldü.

* Karayipler’den Bora Bora’ya kadar mercan resifleri yok oldu.

* Buzullar eriyor, kayak merkezleri artık yeşil.

* Yeme – içme alışkanlıkları değişiyor: Yapay etler ve karamelize çekirgeler artık menülerin ilk sırasında. Tatlı için de çikolata kaplı karıncalar popüler. Sıcak hava nedeniyle üzümlerdeki şeker oranı arttığından şaraplar artık yüksek alkollü.

* Sera gazlarını azaltmak için elektrikli ve hibrit araçlara özel şeritler ayrıldı. Bu şeritler, hareket hâlinde bile aracı şarj ediyor. Hidrojen motorlu araçlar da giderek yaygınlaşıyor. Artan cezalar nedeniyle trafikte tek yolculu araç görmek artık oldukça nadir.