Ana SayfaGüncel3 yaşındaki çocuğa MEB’e bağlı anaokulunda cinsel istismar

3 yaşındaki çocuğa MEB’e bağlı anaokulunda cinsel istismar

HABER MERKEZİ – Zonguldak’ta 3 yaşındaki bir çocuk gittiği anaokulunda cinsel istismara uğradı. Olayın araştırılmasını isteyen aileye okul yönetiminin verdiği yanıt ise ‘üzerini kapatalım’ oldu. 

Zonguldak’ta yaşayan 43 yaşındaki S.K. ve 47 yaşındaki A.K. çifti, 3 yaşındaki kızlarının gittiği, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı anaokulunda cinsel tacize maruz bırakıldığını ifade etti.

Anne S.K., olayı 21 Ekim günü kızının eve geldikten sonra anlattığını belirterek şunları söyledi:

Pantolonunu çıkarırken bana birden okulda bir adamın cinsel organına dokunduğunu söyledi. Baktığımda kızarıklık vardı orada. Bana tekrar, ‘Ben yaramazlık yaptım ondan yaptı’ dedi.

Okul idaresiyle konuştum, erkek çalışan olup olmadığını sordum. 60-65 yaşlarında bir kaloriferci olduğunu öğrendim. Kalorifer kazanının kapısının, kızımın sınıfının bulunduğu koridora açıldığını öğrendim. Sonra okulda güvenlik kamerası görüntülerini izlemek istediğimi söyledim. Ancak geriye dönük kayıt tutulmadığını söylediler.

Bu olayı kimin yaptığını bilmiyorum. Kızım sadece ‘Bir adam’ diyor. Savcıyla görüştük. Bize sürecin işleyeceğini, sıkıntı yapmamamız gerektiğini söyledi.

Okul idaresinden ‘olayı kapat’ ısrarı

Okul idaresinin olayı kapatmaları yönünde ısrar ettiğini belirten anne, “Beni ikna edemeyince kızımı okula getirmememi istediler. Zaten kızımı o okula asla göndermem. Seneye başka bir anaokuluna vermeyi düşünüyorum” dedi.

S.K.’nın büyük kızı üniversite öğrencisi 21 yaşındaki S.K. da, şunları söyledi:

Gerçeğin ortaya çıkmasını istiyorum. O gün ne olmuş, dışarıdan birisi mi girmiş, yoksa içerideki birisi mi yaptı bu olayı? Kardeşim akıllı bir çocuk, ne olduğunu, başından ne geçtiğini ya da mahremiyetini biliyor. Durup dururken böyle bir şey söylemez. Biz bu olayın peşini bırakmayacağız.

Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de konuyla ilgili inceleme yaptığı belirtildi.

Previous post
İHD: Gözaltındaki çocuklar doktora götürülmeden pislik içinde bekletiliyor
Next post
NATOPA'da tüm yayını aralıksız veren TRT, HDP'li Pir söz alınca yayını kesti