HomeGüncel5 adımda Facebook arama geçmişini silme

5 adımda Facebook arama geçmişini silme

HABER MERKEZİ – Facebook’taki arama kayıtlarınızı silmek mi istiyorsunuz? İşte bunun için yapılması gereken 5 basit adım.

Facebook’ta yaptığınız aramalar, kaydedilen verilerden sadece bir tanesi. Bununla asıl amaç sıkça ise ziyaret edilen profillere ulaşmayı hızlandırmak.

Ancak arama çubuğu her tıklandığında karşınıza çıkan sonuçlar, bazen istenmeyebiliyor.

Eski Facebook aramalarınız işinize yaramıyorsa ve tüm aramalarınızı silmek istiyorsanız, aşağıdaki basit adımları izlemeniz yeterli.

  • Facebook’a giriş yapın ve sağ üstten profil simgenize tıklayın.
  • Profiliniz açıldıktan sonra kapak fotoğrafının sağ tarafında bulunan “Hareketler Dökümünü Gör” düğmesine tıklayın. Bu sayfada paylaştığınız fotoğraflardan yaptığınız yorumlara, Facebook’taki birçok hareketinizin listesini tarih sırasıyla görebilirsiniz.

facebook

  • Sağ sütunda, Yorumlar seçeneğinin altında bulunan “Daha Fazla” seçeneğinin üzerine tıklayın.
  • Şimdi, yukarıdaki resimde gösterdiğimiz “Ara” seçeneğine tıklayın.

facebook

  • Son olarak sağ üstteki “Arama Kayıtlarını Sil” düğmesine tıklayın ve karşınıza gelecek olan kutuda mavi renkli “Arama Kayıtlarını Sil” düğmesine tıklayarak işlemi tamamlayın.

facebook

Hareket Dökümü silme

Ayrıca “Hareketler Dökümü” sayfasını kullanarak yalnızca son aramalarınızı değil, diğer hareketlerinizi de görebilirsiniz.

Görebileceğiniz hareketler arasında Gönderileriniz, Gizlediğiniz Gönderiler, Fotoğraflar, Beğenmeler, Yorumlar, Hakkında, Arkadaşlar ve çok daha fazlası var.  Bu bölümlerden herhangi birine tıklayıp, dilediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.