Ana SayfaGüncelAdana’da öğrenci yurdunda yangın: 12 kişi hayatını kaybetti

Adana’da öğrenci yurdunda yangın: 12 kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Adana’da kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11’i öğrenci 12 kişi yaşamını yitirdi, 22 öğrenci yaralandı. RTÜK yangına ilişkin, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirildiğini açıkladı. Çocukların binanın yangın merdiveni kilitli olması sebebiyle binadan çıkamadıkları için yaşamlarını yitirdikleri belirtiliyor.

Adana’nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan bir kız öğrenci yurdunda yangın çıktı.

İtfaiyenin müdahale ettiği yangında 3 katlı binanın ahşap olan son katını saran alevler bir anda binayı sardı.

Öğrenciler camlardan atlayarak canlarını kurtardı.

34 öğrencinin kaldığı yurtta 11 öğrenci ve 1 görevli hayatını kaybederken, yangında 22 öğrenci de yaralandı.

Hayatını kaybeden 12 kişinin isimleri şöyle:

Görevli Fatma Canatan, yurt müdürünün kızı Sare Betül Genç, 8’inci sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü; 7’nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden; 6’ıncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek, 5’inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Ağdoğdu ile Cennet Karataş.

Yangın merdiveni kilitliydi

Yaşamını yitiren öğrencilerin binanın yangın merdiveni kilitli olduğu için binadan çıkamayınca yanarak can verdikleri iddia edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün çocukların cansız bedenlerinin yangın merdiveninin yanında bulunduğunu açıklaması da bu iddianın doğruluğunu güçlendirdi.

Öte yandan hastanelerde tedavi altına alınan 22 öğrencinin büyük çoğunluğunuğu dumandan zehirlenirken pencerelerden atlamaları sonucu vücutlarında kırıklar var.

Başbakan Yardımcısı: İlk bilgilere göre kapı kilitli değildi

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “İlk verilen bilgiler, bu yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı… Çıkması muhtemel diyorlar” dedi.

Kaynak ilk bilgilere göre yangın merdivenlerinin kapısının kilitli olmadığını, yurtta son denetlemenin ise Haziran 2016’da yapıldığını ifade etti.

Aynı federasyonun yurdunda 2008 yılında da 18 kişi yaşamını yitirdi

Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nun, Konya’da 2008 yılında gaz patlaması sonucu 18 kişinin yaşamını yitirdiği yurdun da bağlı olduğu Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Dernekleri Federasyonu’na bağlı olduğu belirtiliyor.

Yangın sırasında olay yerine gelen bir öğrenci velisi “Burası Süleymancıların yurdu. Devlet yurdunu yıktılar, çocuklarımızı buraya yerleştirdiler” diye tepki gösterdi.

Yayın yasağı

Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yangına ilişkin, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Adana Aladağ İlçesi Sulh Ceza Hakimliği’nin 2016/150 D.İş sayılı kararı ile 29.11.2016 tarihinde Aladağ ilçe merkezinde bulunan Aladağ Özel Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana gelen yangın ve taksirli ölüm olayına ilişkin olayına ilişkin olarak bazın basın ve yayın organlarında yanlış bilgiler verildiği, ölenlerin kimliklerinin yanlış söylendiği, söz konusu yayınların gerek ilçe genelinde gerekse yurt çapında huzur ve güven ortamı ile kamu düzenini bozucu eylem ve davranışlara dönüşebileceği ve yürütülen soruşturmanın akamete uğratılabileceği kanaatiyle yapılan ve yapılacak tüm haberlere tüm yazılı ve görsel basınla internet ortamında 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 3. maddesi uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasını ve yapılan yayınların kaldırılmasına karar verilmiştir. Tüm medya hizmet sağlayıcıların dikkatine sunulur.

Yurt müdürü dahil 14 gözaltı kararı

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yangının çıkış nedeninin ortaya çıkarılması ve sorumlular hakkında ‘taksirle ölüme sebebiyet’ vermek suçlarından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında yurt müdürü Cumali Genç’in de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Yurt Müdürü Cumali Genç ile birlikte 7 kişi gözaltına alındı.

Gözaltı kararı olan kişilerden bazılarının ise kurtarma çalışmaları sırasında yaralandığı ve hastanede olduğu, tedavilerinin ardından gözaltına alınacakları belirtildi.




Önceki Haber
Modern insanla hiçbir teması olmayan Amazon Kabilesi'nin yeni görüntüleri
Sonraki Haber
Marmaris'te köpekler için rehabilitasyon merkezi