HomeGüncelAnkara Katliamı davası sanığı: Emniyet’te ‘elinize sağlık’ dendi

Ankara Katliamı davası sanığı: Emniyet’te ‘elinize sağlık’ dendi

HABER MERKEZİ – Ankara Katliamı davasında ifade veren sanık Yakup Şahin, polisin kendisiyle selfie çektirdiğini söyledi. Şahin,  Emniyet’te kendisine “Oradakiler elinize sağlık ama bir iki çocuk ölmüş dedi gülerek” ifadelerini kullandı.

Ankara Garı’nda 10 Ekim 2015 tarihinde yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen ve 101 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısına ilişkin açılan davanın ilk duruşması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediliyor.

Duruşmayı katliamda yaşamlarını yitirenlerin ailelerinin yanı sıra meslek odaları, sendikalar ve sivil toplum örgütleri de  ediyor.

Mahkeme salonuna sanıkların girmesiyle birlikte “Katiller” sesleri yükseldi.

Yaklaşık 200 avukatın takip ettiği duruşmada tutuklu sanıkların etrafında ‘robocop’ giyimli jandarmalar etten duvar ördü.

Duruşmada sanıklardan canlı bomba Yunus Emre Alagöz ile birlikte ikinci canlı bombayı Gaziantep’ten Ankara’ya getirdiğini itiraf eden Yakup Şahin’in ifadesi başladı.

Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın darbe girişiminin ardından kullandığı “Kandırıldık” sözlerine atıfta bulunarak, “Koskoca Cumhurbaşkanı aldandık demiştir. Biz de ekmek parası derdindeyiz kandırılmışız” dedi.

Emniyette verdiği ifadeyi reddeden sanık Şahin, ifadeyi polisin baskısı altında verdiğini iddia etti.

Sanık Şahin: Polis benimle selfie çektirdi

Sanık Şahin, hiçbir engele takılmadan Ankara’ya kadar geldiğini söyledi ve “Halil bana sen git az kaldı dedi. Halil bana ‘Senin işin bitti. Telefonu ver. Git istediğin otelde dinlen’ dedi. Ben Ankara’ya giderken arabayı Halil’e verdim. O da Muhammet diye ismini bildiğim Yunus Durmaz’a vermiş. Arabayı geri alınca arabada el bombaları buldum” dedi.

Gözaltına alınmadan önce uyuşturucu aldığını öne süren Şahin, emniyette kendisine geldiğinde polislerin kendisiyle selfie çektiğini fark ettiğini söyledi. Şahin Emniyet’te kendisine, “Oradakiler elinize sağlık ama bir iki çocuk ölmüş” dendiğini söyledi. Şahin, “Ankara’dan gelen iki polis bana Focus nerede diye sordu. Ben de Halil’in aracıdır. Yerini bilmiyorum dedim. Benimle sabah gözaltına alınanlara sordum. Onlara işkence yapmamışlar. Ankara’ya gelir gelmez sorgu odasına alındım. Polisler bizi dinlersen sana yardımcı oluruz dediler” diye konuştu.

Şahin’in savunması sırasında ailelerden biri Şahin’e “Katil. Ben bir yıldır bir şey demeyi bekliyorum. Ben oğlumu kaybettim” diyerek tepki gösterdi.

Sanıklardan Şahin’in CMK sisteminden zorunlu müdafi olarak atanan avukatı “Vicdanen ben bu durumu kaldıramıyorum çekiliyorum” dedi. Mahkeme Ankara Barosu’na müzekkere yazılarak, “Sanık Yakup Şahin’in avukatının çekilme talebinin değerlendirilmesini kabul edilmesi halinde yeni bir müdafii tayin edilmesine” karar verdi.

Şahin’e Ankara Barosu tarafından CMK müdafii tayini yapıldı.

KESK, CHP, EMEP, TMMOB, Eğitim Sen, İnşaat İşçileri Sendikası, DİSK, HDP, İHD, ÇHD, 10EkimDER, BTS, ÖHD davaya katılma talebinde bulundu.

Savcı mütalaasında tüm katılma taleplerinin kabulüne karar verilmesini ve sadece Yakup Şahin’in ayrı dinlenilmesini mütalaasını verdi.