Ana SayfaGüncelAnkara Katliamı sanığından ailelere tehdit: ‘Hepinizin sonu böyle olacak’

Ankara Katliamı sanığından ailelere tehdit: ‘Hepinizin sonu böyle olacak’

HABER MERKEZİ – Ankara Katliamı davasının bugün üçüncü oturumu sanık ifadeleri ile devam etti. Duruşmaya ara verildiği sırada sanık Hacı Ali Durmaz ailelere dönerek “Hepinizin sonu böyle olacak” diye tehdit etti.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen ve 101 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısına ilişkin açılan davanın üçüncü oturumu bugün devam ediyor.

‘Ismarlama ifade’ iddiası

Davada, itirafçı sanık Yakup Şahin’in tutuklu yeğeni Hakan Şahin savunma yaptı.

Önceden hazırladığı savunmayı okuyan Hakan Şahin, amcası gibi polislerin kendisine de zorla ifade imzalattığını öne sürdü.

Çapraz sorguda çelişkili ifadeler veren Şahin, cezaevindeyken Bakanlık tarafından gönderilen ve ‘gizli’ olduklarını iddia eden kişilerin yanına gelerek savcılıkta nasıl ifade vermesi gerektiğini anlattıklarını iddia etti.

Şahin ayrıca belgelerde yer alan ‘Hakan’ kod adlı kişinin kendisi olmadığını, gerçek adı Hakan olduğu için bunun mantığa da uygun olmadığını savundu.

Sanıktan ‘Müslümanlık’ savunması

Patlamadan 3 gün önce Ankara’ya gelerek keşif yaptığı yönündeki suçlamaları kabul etmeyen Hakan Şahin, Ankara’ya kan ile ilgili kronik rahatsızlığının tedavisi için geldiğini söyledi.

Kendisinin, tanık ifadelerinde yer alan IŞİD propagandası yaptığı ile ilgili iddiaları kabul etmeyen Şahin’in, “Hiç bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ibadet şekline göre bir örgütle ilişkilendirilmez. Ben bir Müslüman olarak…” şeklinde ifadesine salondakiler “Sen Müslüman değil, katilsin katil” diyerek tepki gösterdi.

Şahin, katliamın kilit isimlerinden olan ve polis operasyonunda öldürülen Halil İbrahim Durgun’a ait olduğu iddia edilen aracı üzerine almasına ilişkin ise, “Ben aracı aldığımda eylem planı yoktu” dedi.

Ailelere polis engeli

Polisin ailelerden bazılarının duruşma salonuna girişini engellemek istemesi üzerine kısa süreli bir arbede yaşandı.

Tepkilerin artması üzerine aileler içeri alındı.

Mağdur avukatları ise sorumlu emniyet görevlileri hakkında işlem yapılmasını istedi.

Sanıktan ailelere tehdit

Duruşmaya ara verileceği esnada sanıklardan Hacı Ali Durmaz, ailelere dönerek, “Hepinizin sonu böyle olacak” dedi.