Ana SayfaDünyaAvrupa’dan Türkiye’ye: ‘Bunlar Nazi yöntemleri’

Avrupa’dan Türkiye’ye: ‘Bunlar Nazi yöntemleri’

HABER MERKEZİ – Türkiye’deki gelişmeleri sert bir dille eleştiren Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, yaşananları “bunlar Nazi hakimiyeti sırasında kullanılan yöntemler” olarak nitelendirdi. Türkiye’ye yönelik bir eleştiri de Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz’dan geldi. Öte yandan Yeşiller Partisi üyesi ve Almanya Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth da Türkiye hükümetine sert eleştiriler yöneltti.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden Lüksemburg, Almanya ve Avusturya’dan Türkiye’ye yönelik sert eleştiriler geldi.

‘Bunlar Nazi yöntemleri’

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Türkiye’deki gelişmeleri değerlendirdi.

Jean Asselborn, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendini devlet içinde mutlak bir güç olarak gördüğünü ve hukuk devleti kurallarını devre dışı bıraktığını iddia ederek bu durumu, “diktatörlüğün kullanma kılavuzu” olarak nitelendirdi.

Asselborn, Türkiye’de “sivil ölüm” olarak adlandırdığı bir süreç yaşandığını, bu süreçte cezaevinden tahliye edilen insanların isimlerinin resmi yayın organlarında yer aldığını, bu insanların diplomalarının ve kimliklerinin yok edildiğini ve çalışma hayatından tamamen uzaklaştırıldıklarını belirtti. Bu insanların gelirinin olmadığını, evlerini kaybettiklerini ve açlıkla mücadele ettiklerini savunan Asselborn, “Hiç sulandırmadan söylenmeli ki, bunlar Nazi hakimiyeti sırasında kullanılan yöntemler” dedi.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı, AB’nin Türkiye’ye ekonomik yaptırım uygulamasının gündeme gelebileceğini ifade etti.

‘Kırmızı çizgiyi aştı’

Türkiye’ye yönelik bir eleştiri de Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz’dan geldi.

Türkiye’nin ‘kırmızı çizgiyi aştığını’ belirten Kurz, “Gazetecileri ve muhalefet liderlerini hapsetmeye kalkışan bir ülkenin AB’de yeri yoktur” dedi ve üyelik müzakerelerinin sonlandırılmasını istedi.

‘Hukuk devletinin mezarını kazdı’

Öte yandan Yeşiller Partisi üyesi ve Almanya Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth da hükümete sert eleştiriler yöneltti.

Roth, Türkiye ile AB arasındaki mülteci anlaşmasının feshedilmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin hızlı bir şekilde bir diktatörlüğe doğru yol aldığını” dile getirdi.

Roth, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘demokrasi ve hukuk devletinin mezarını kazdığını’ söyledi.

Previous post
UNICEF: Hava kirliliği her yıl 600 bin çocuğu öldürüyor
Next post
'Ak Trol'ler Guardian'da: Trol ordusunun favori konusu 'Kürtlere karşı durmak'