Ana SayfaGüncelAyşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu’na yine tahliye

Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu’na yine tahliye

HABER MERKEZİ – Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için fiziksel şiddet uygulayan saldırgan Abdullah Çakıroğlu, avukatının itirazı üzerine yine tahliye edildi.

Maslak’ta bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için saldıran ve 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Abdullah Çakıroğlu, ilk duruşmada tahliye edilmiş, savcılık bu tahliyeye itiraz etmişti. Saldırgan Abdullah Çakıroğlu’nun tahliyesine yapılan itiraz kabul edilmiş ve Çakıroğlu tekrar tutuklanmıştı.

Abdullah Çakıroğlu’nun avukatı Şemsi Dak, dün Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmek üzere davanın görüldüğü 40. Asliye Ceza Mahkemesi’ne iletilmek üzere itiraz dilekçesi sundu.

İtirazı karara bağlayan mahkeme, saldırgan hakkında ikinci kez tahliye kararı verdi.

Ne oldu?

Hemşirelik yapan Ayşegül Terzi, 12 Eylül’de çalıştığı hastaneden çıkıp evine gitmek için bindiği otobüste saldırıya uğramıştı.

Terzi, saldırganın önce “Şort giyenler ölmeli” diyerek sözlü olarak sataştığını, ardından da otobüsün demirinden destek alarak yüzüne tekme attığını söylemişti.

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, saldırganın 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu’nu tespit etmiş ve Üsküdar’da güvenlik görevlisi olarak çalışan saldırganı gözaltına almıştı.

Çakıroğlu, Ayşegül Terzi’ye tekme attığını kabul etmiş ve verdiği ilk ifadesinde “Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım” demişti.

Gözaltına alınan Çakıroğlu, adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Kadınların tepkileri üzerine Çakıroğlu hakkında tekrar yakalama kararı çıkartılmış ve tekrar gözaltına alınışının ardından Çakıroğlu, tutuklanmıştı.

Ancak önceki gün Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında Abdullah Çakıroğlu’nun tahliyesine karar verilmişti.

Mahkeme heyeti, saldırgan için yurtdışına çıkış yasağı koymuştu.

Ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine gözaltına alınan sanık hakkında tutuklama kararı verilmişti.

  Ayşegül Terzi’ye saldıran Çakıroğlu tekrar tutuklandı
  Kenyalı kadınlara cinsel saldırıya karşı savunma dersleri