Ana SayfaDünyaBab’da Türkiye destekli ÖSO ile YPG arasında çatışma

Bab’da Türkiye destekli ÖSO ile YPG arasında çatışma

HABER MERKEZİ – Bab’a birkaç kilometre uzaklıkta bulunan köylerde Türkiye’nin desteklediği ÖSO ile YPG arasında çatışmalar çıktı. Türkiye’ye ait bir tank imha edilirken, top atışlarıyla hedef alınan Minbiç Askeri Meclisi’nden 1 savaşçı da yaşamını yitirdi.

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik operasyonunda birlikte hareket ettiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) içerisinde yer alan YPG arasında, Bab’da bulunan Şeyh Nasır köyünde çatışma çıktı.

Türkiye destekli ÖSO komutanı Ebu Esad Dabık, “YPG ile köyü almak için çatıştık” derken, bölgeden yayın yapan Hawar Haber Ajansı (ANHA) da Minbiç’in batısındaki köylere yönelik top atışları yapıldığını bildirdi.

Ajans, Türkiye ve desteklediği ÖSO’nun İlan, Şeyh Nasır ve Qurtweran köylerini top atışlarıyla hedef aldığını kaydetti.

Ayrıca dün Minbiç Askeri Meclisi savaşçılarının Türkiye’ye ait bir tankı vurduğu belirtildi, konuya ilişkin görüntüler de paylaşıldı.

bab
Fotoğraf: ANHA

1 savaşçı yaşamını yitirdi, 3 savaşçı yaralandı

Saldırılara ilişkin bir açıklama yapan TEV-DEM Yürütme Kurulu üyesi Aldar Xelil ise Türkiye’ye ait savaş uçaklarının Minbiç Askeri Meclisi savaşçılarının bulunduğu noktaları hedef aldığını ve saldırılar sonucunda bir savaşçının hayatını kaybettiğini, 3 savaşçının da yaralandığını söyledi.

Xelil, söz konusu operasyon ve saldırıları ise “IŞİD’e yeni kapılar açma çabası” olarak niteledi.

Fırat’ın doğusuna çekildiler

Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı mücadele eden Demokratik Suriye Güçleri, geçtiğimiz günlerde Minbiç’teki misyonunu tamamladığını ve “Fırat’ın Gazabı” adıyla Rakka’yı kurtarmak amacıyla başlatılan operasyona katılmak için Fırat’ın doğusuna geçtiğini bildirmişti.

  Fırat'ın doğusuna çekilen YPG, Rakka Operasyonu'nda



Önceki Haber
'Tecavüz yasası oylanacakken Genel Kurulu yönetme hakkım elimden alındı'
Sonraki Haber
EKK toplantısı iptal edildi, dolar hareketlendi