Ana SayfaGüncelBahçeli, 15 Temmuz’un siyasi ayağını sordu: Hatırlı mevkilerdekilere neden sıra gelmiyor?

Bahçeli, 15 Temmuz’un siyasi ayağını sordu: Hatırlı mevkilerdekilere neden sıra gelmiyor?

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, tepkiler sonrası komisyona geri çekilen cinsel istismar suçlularına cezasızlık öngören yasa taslağının tamamen kaldırılması gerektiğini söyledi. Darbe girişiminin siyasi ayağının “gizemini koruduğunu” söyleyen Bahçeli, “Hatırlı mevkilerde bulunan FETÖ’cülere neden sıra gelmiyor?” diye sordu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, hükümet tarafından Meclis gündemine getirilen tepkiler sonrası komisyona geri çekilen cinsel istismar suçlularına cezasızlık öngören yasa taslağının tamamen gündemden çıkartılmasını istedi. Bahçeli konuşmasında CHP’ye yüklendi.

Darbe girişiminin ardından yaşanan görevden almalara da dikkat çeken Bahçeli, darbe girişiminin “siyasi ayağının hala gizemini koruduğunu” söyledi.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle :

Darbe girişimi

FETÖ’nün siyasi ayağı gizemini korumaktadır. Öğretmene güç yetiyor da siyasetteki FETÖ’cülere neden dokunulmuyor? Neden bunların üzerine gidilmiyor? Odacı, çaycı, çorbacı biliniyor da hatırlı mevkilerde bulunan FETÖ’cülere neden sıra gelmiyor? Bu gecikmenin sebebi nedir? Bilmediğimiz bir müdahale mi vardır?

Ekonomi

Son günlerde döviz kurundaki anormal oynaklıklar milletimizin hayat standardını düşürmektedir. Son 1 yıl içinde dolardaki fiyat artışı yüzde 19’u bulmuştur. ‘Başka ülkelerin paraları da değer kaybediyor’ diyemeyiz. Başka ülkelerin paralarının değer kaybetmesi Türk Lirası’nın değer kaybetmesine gerekçe oluşturamaz.

Başbakan’ın, ‘Size ne dolardan iner de çıkar da’ demesi yanlıştır. Açlık, yoksulluk rekorlar kırmakta devamlı yukarı tırmanmaktadır. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam demekle sorunlar bitmiş olmayacaktır. Dişten artan yoktur. Kapalı kaynayan tencerenin içinde hayal kırıklıkları, kabaran borçlar vardır.

24 Kasım’da toplanacak Para Politikası Kurulu çok şeye gebedir. Faiz artırımı bile dövizdeki artışı durduramayabilecektir. Biz, ‘Hükümet kaybetsin de nasıl kaybederse kaybetsin’ anlayışında değiliz. Türkiye ekonomisi fırtınaya yakalanırsa bundan hepimiz zarar görürüz. Ekonomik yenilgimizi gözleyenlere milletçe aynı tepkiyi göstermekten başka çaremiz yoktur. Milli ekonomi FED’e göre açılıp kapanmayan sağlam duran bir yapıdır.

Cinsel istismar tasarısı

Bu önergeyi veren AKP’li milletvekillerinin hiç mi yüreği sızlamadı. Hiç mi elleri titremedi. Medeni kanunun 124. Maddesi erkek ya da adın 17 yaşını doldurmadan evlenemez hükmünü içermektedir. Ancak hakimin 16 yaşını dolduranların evlenmesine izin verebileceği de kaydedilmiştir. Bu önerge tecavüzcülere af getirmektedir. Herkes vicdanını yoklasın ve şu sorunun cevabını arasın: Çocuktan gelin olur mu? Cinsel istismar suçlusundan mağdur mu çıkar? Buradan AKP’ye çağrıda bulunuyorum. Bu önergeyi komisyona çekmekle kalmayın tümden geri çekin.

Anayasa değişikliği

AKP’nin anayasa değişikliği taslağının bize ulaştığını geçen hafta söylemiştim. Çalışmalarımızı tamamladık. Değişiklik talebinde onayladıklarımız olduğu gibi itiraz ettiklerimiz de var. Öncelikle anayasa değişikliğini dar kapsamlı tutmanın faydalı olacağını ümit ediyoruz. AKP’nin değişiklik önerilerini genel anlamda makul buluyoruz. Konuşarak mutabakata inşallah varacağız. Daha doğrusu varmak zorundayız. Müfteri koalisyonunun ne dediği umurumuzda değil. Biz milletimiz ve dava arkadaşlarımız ne diyor ona bakarız.

CHP’ye eleştiri

Sayın Kılıçdaroğlu bizi tanımıyor. Bu doğaldır doğal olmayan konuşmanın erdemine inanmış bir hareketi kendi gibi görmek hayasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu şunu bilsin. Kavga gibi bir arayışımız yoktur. Eğer olursa kendileri bizim klasman ve ilgimizde zaten değildir. Sakal bıyığa denk olmayınca berber ne yapsın. Söz eylemi doğrulamayınca adam neylesin. CHP vatanı böldürmeyeceğiz diyor. Kendilerini alkışlıyor Allah tamamına erdirsin diyoruz. Biz CHP’nin Adana’ya gideceğini zannediyorduk baktık ki yolu şaşırmışlar Kartal’a çıkarma yapmışlar.

Anladığımız kadarıyla HDP CHP’nin içine kaçmıştır. Atatürk yerinden kalkıp bunları görse ya yeniden yerine yatar ya da bunların alayını İzmir’e kadar kovalar.