Ana SayfaGüncelBahçeli’den CHP’ye ‘naz etme’ çağrısı

Bahçeli’den CHP’ye ‘naz etme’ çağrısı

HABER MERKEZİ – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin yeni anayasa teklifiyle ilgili konuştu ve CHP’ye çağrıda bulundu. Bahçeli, CHP’ye  “Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır” diye seslendi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP’nin sunduğu anayasa değişikliği ve ‘başkanlık sistemine’ ilişkin taslak metni üzerinde değerlendirmeler yaptı.

Bahçeli’nin konuya ilişkin yaptığı açıklamalar özetle şöyle:

Başbakan Binali Yıldırım’la yaptığımız görüşme verimli geçmiştir. Düşüncelerini makul bulduğumuzu açıklamıştım. Biz ağrıyan başa şifa olalım istiyoruz. 15 Temmuz’dan sonra bambaşka bir Türkiye vardır.

Ağa girdikten sonra aklı başına gelen balık gibi olmayalım, bugünden vakit varken Türkiye’nin önünü açalım istiyoruz. Çalışmalar sonladıktan sonra milletin görüşünü almaktan korkmayalım.

AKP’nin ‘başkanlık’ teklifi

MHP, daha önce açıkladığı anayasal kapsamdaki kırmızı çizgilerine ve ilkelerine bağlı olmak şartıyla her türlü olumlu teşebbüse hazırdır.

AKP’nin metni tarafımıza resmen iletilmiştir. Söz konusu metin üzerindeki çalışmalarımızı dikkatli ve detaylı olarak yapıyoruz. Kurulacak komisyonda, üzerinde mutabık kaldığımız önerileri Genel Kurul’a getirmeyi umuyoruz.

CHP’ye çağrı

Öte yandan MHP lideri CHP’ye de çağrıda bulundu:

Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakan’a kapıları açıksa ki öyle söylüyorlar, ‘teklifi bir de biz görelim’ diyorlarsa, buyursunlar kafa kafaya verelim, el ele, omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim…

MHP’nin görüşleri AKP’ye iletilecek

Grup toplantısının ardından soruları yanıtlayan Bahçeli, “Her şeyi yerinde ve zamanında konuşmak gerekiyor. Hazırlamış oldukları anayasa değişikliğini MHP’nin incelemesine bırakmışlardır. Gözden geçirilip, MHP’nin görüşleri AKP’ye iletilecektir. Bütün anayasa değişikliğini kapsamaktadır. Üzerinde çalışıyoruz. Komisyon kurmayı düşünüyorsa üyemizi görevlendirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Bahçeli, bir soru üzerinde metinde ‘cumhurbaşkanı’ kelimesinin geçtiğini de ifade etti.

Previous post
Ahmet Altan: Cumhuriyet’e yapılan CHP’ye de yapılacak
Next post
Margaret Atwood’dan Aslı Erdoğan’a mektup: Yalnız değilsin