Ana SayfaGüncelBaluken meslekten ihraç edilen savcının hazırladığı fezlekeyle yargılandı!

Baluken meslekten ihraç edilen savcının hazırladığı fezlekeyle yargılandı!

HABER MERKEZİ – HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in tutuklanmasına ilişkin hazırlanan fezlekeleri hazırlayan savcılar arasında Ahmet Karaca da bulunuyor. Karaca, Adana ve Hatay’da MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla ilgili başlatılan soruşturmada tutuklanmıştı.

Ankara’da gözaltına alındıktan sonra Bingöl’e götürülen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Baluken hakkında 2011 ve 2012 yıllarında yaptığı konuşmalarla ilgili hazırlanan fezlekelerin de arasında bulunduğu fezlekeleri gerekçe göstererek tutuklama kararı verdi.

Mahkeme tutuklama gerekçesinde Baluken’e “Suçu ve suçluyu övmek”, “örgütü propagandası”, “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamak” suçlamalarını yöneltti.

Suçlamalara gerekçe gösterilen fezlekeleri hazırlayan savcılardan Ahmet Karaca Adana ve Hatay’da MİT’e ait tırların durdurulmasıyla ilgilenen dosyanın da sanığıydı. HSYK’nın kararı üzerine Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında tutuklama kararı verilen savcılardan Ahmet Karaca  8 Mayıs’ta tutuklanmıştı. Kaya aynı zamanda meslekten de ihraç edilmişti.




Önceki Haber
Evrensel Basım Yayın'ın hesaplarına bloke
Sonraki Haber
Bregovic ile Bijelo Dugme İstanbul'da bir araya gelecek