Ana SayfaGüncelYıldırım’dan ‘başkanlık’ açıklaması: MHP ile birlikte getireceğiz

Yıldırım’dan ‘başkanlık’ açıklaması: MHP ile birlikte getireceğiz

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliğini MHP ile birlikte yapacaklarını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Trabzon’da anayasa değişikliği teklifine ilişkin konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile dün yaptıkları görüşmenin ardından ilk açıklamasını yapan Yıldırım, şunları söyledi:

MHP’yle beraber inşallah anayasa yapacağız. Başkanlık sistemini getireceğiz. Meclis’e getireceğiz. Meclis’ten sonra iş bitmiyor. Sahibine getireceğiz. Sahibi kim? Sizsiniz. Millete gelen iş yolda kalmaz. Bunu gördük.

Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “IŞİD’den El Nusra’ya, PKK’dan FETÖ’ye tüm terör örgütlerine yardım eden AKP’dir” sözlerini de hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

Allah yardım etsin, ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Türkiye’de terörün her türlüsüyle amansız mücadele eden kim? AK Parti… O terör örgütlerine hem avukatlık hem hâkimlik yapmak isteyen kim? Millet biliyor. Bir oraya koşuyor, bir oraya koşuyorlar. Neymiş, tutuklamalar varmış. Darbecilere sahip çıkmak ana muhalefet partisinin işi midir?