Ana SayfaGüncelBozdağ teklifin arkasında: Roman vatandaşlarımız küçük yaşta evleniyor

Bozdağ teklifin arkasında: Roman vatandaşlarımız küçük yaşta evleniyor

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanı Bozdağ, NATO Parlamenterler Asamblesi 62. Genel Kurulu’nda tartışmalı küçük yaşta evlilik yasasını savundu, HDP’li vekillerin tutuklanmasının da ‘hukuka uygun olduğunu’ söyleyerek tutuklamaların arkasında durdu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cinsel istismar suçlularının suçu işleyenlerle evlenmeleri halinde cezalarının ertelenebileceğini öngören yasa teklifini NATO Parlamenterler Toplantısı’nda da savundu.

“Roman vatandaşlarımız küçük yaşta evleniyor” diyen Bozdağ, bunun üzerinden yasa teklifinin arkasında durdu ve “Maalesef Türkiye’de yaşanan bir sıkıntı var. Bu mücadeleyi, zarar vermeden, bu sorunu nasıl çözeriz, bizim yaptığımız şey o” diye konuştu.

Bozdağ’ın konuya dair konuşması şöyle:

Bizim kanunlarımıza göre 17 yaşından gün alan bir kişi mahkeme kararıyla evlenebiliyor. 18 yaşından gün alan bir kişi de velisi muvafakat ederse evlenebiliyor.

Bazı yerlerde, Roman vatandaşlarımızda daha yoğun olmak üzere, bu yaşın altında aileler düğün yapıyorlar, tören yapıyorlar ve evlendiriyorlar. Bunu biz tasvip etmiyoruz, ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Yasalarımızı onun için de ağırlaştırdık ama böyle de bir maalesef Türkiye’de yaşanan bir sıkıntı var. Bu mücadeleyi, zarar vermeden, bu sorunu nasıl çözeriz, bizim yaptığımız şey o.

Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmemektedir. Suçun unsurları değiştirilmemektedir. Cezada indirim yapılmamaktadır. Sadece toplumumuzun bazı yerlerinde olan gerçeklikten ortaya çıkan bu sorunu çözmeye dönük bir adımdır.

Tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleriyle ilgili de konuşan Bozdağ, tutuklamaların ‘hukuka uygun’ olduğunu ifade etti.

Tutuklamaların arkasında duran Bozdağ’ın konuya dair açıklaması da şöyle:

Hukuka, yargıya saygı göstermeyen ve meydan okuyan bir tavır ortaya koydular. Hukukun gereği yapıldı. Eğer bunlar gitmiş olsaydı, zorla getirme kararı kesinlikle çıkması mümkün değildi.

Burada HDP’li vekillere ayrı bir muamele yapılması kesinlikle söz konusu değildir. Diğerlerine nasıl bir muamele yapıldıysa öyle bir muamele yapılmıştır.

Tabii tutuklama konusu mahkemenin takdirinde olan bir konudur. Bizim ona dair bir değerlendirme yapmamız doğru değil.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'13 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir' diyen İnce hakkında suç duyurusu
Sonraki Haber
KADEM'den de 'cinsel istismar' yasa teklifine itiraz