Ana SayfaGüncelBozdağ’dan gözaltı açıklaması: Tamamen yargının tasarrufu

Bozdağ’dan gözaltı açıklaması: Tamamen yargının tasarrufu

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanı Bekir Bozdağ HDP eş genel başkanları ve milletvekillerin gözaltına alınmasına ilişkin konuştu. Bozdağ, “Herkese uygulanan hukuk milletvekillerine de uygulanıyor. Eşitlikten niye rahatsız oluyorsunuz? Tamamen yargının yaptığı bir tasarruftur. Yargı değil, Anayasa’yı çiğneyenler eleştirilmeli” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ni ziyaretinde konuştu.

HDP eş genel başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş ile milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

Herkese uygulanan hukuk milletvekillerine de uygulanıyor. Eşitlikten niye rahatsız oluyorsunuz? Tamamen yargının yaptığı bir tasarruftur. Yargı değil, Anayasa’yı çiğneyenler eleştirilmeli

Gözaltına alınan milletvekilleri hakkındaki yargı kararının tamamı, yasanın amir hükmüne uymanın doğal sonucudur. Örgütün propagandası için davete icabet edilmedi. Gözaltı kararlarının tamamı ve zorla getirilme yasaya uygun. Hukuka saygı duymadılar, gereği yerine getirildi. Gözaltına alınan milletvekilleri, hukukun işlemesine yardımcı olmamışlardır, hukuku tanımamışlardır.

Hukuka saygı duymamışlardır. Böyle bir durumda da kanun, hukukun gereklerinin nasıl yerine getirileceğini açıkça yazmaktadır. Kanunun yazdığı bir biçimde hukukun gerekleri yerine getirilmektedir. Bu da tamamen yargının yaptığı bir tasarruftur.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır Adliyesi'nde polis avukatları darp etti
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan “HDP'siz” HDP açıklaması