Ana SayfaGüncelÇelik’ten Avrupa’ya yanıt: Naziler ‘FETÖ’nün çırağı bile olamaz

Çelik’ten Avrupa’ya yanıt: Naziler ‘FETÖ’nün çırağı bile olamaz

HABER MERKEZİ – Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB büyükelçileri ile bir araya geldiği toplantı sonrasında Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn’un Türkiye’ye yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Çelik, “Naziler FETÖ’nün çırağı bile olamazlar. Burada bir 20 yıllık tarih yanılsaması var. Kimse mücadeleden geri adım atacağımızı düşünmesin” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, AB üyesi ülkelerin Ankara büyükelçileriyle gerçekleştirdiği toplantıdan sonra bir basın açıklamasında bulundu.

Bakan Çelik, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn’un Türkiye’deki uygulamaları “Nazi hakimiyeti sırasında kullanılan yöntemlere” benzeterek Türkiye’ye ekonomik yaptırım uygulanması gerektiğini önerdiği açıklamasıyla ilgili olarak Asselborn’u eleştirdi.

‘Naziler FETÖ’nün çırağı bile olamaz’

Çelik, “Burada bir tarih bilgisi eksikliği var. Bu Nazi dönemine benzemiyor, bu Nazilerle yapılan mücadeleye benziyor. Naziler FETÖ’nün çırağı bile olamazlar. Burada bir 20 yıllık tarih yanılsaması var. Kimse mücadeleden geri adım atacağımızı düşünmesin” dedi.

‘Müzakereler kesilsin diyen ırkçıdır’

“Müzakereler kesilsin çağrısı yapanlar ırkçıdır” diyen Çelik, aşırı sağ partilerin Avrupa’nın birçok yerinde yükselişte olduğunu hatırlatarak, bu tür taleplere karşı seslerin Avrupa içerisinde yükselmesi gerektiğini ifade etti.

Çelik, “Biz bugün bir AB ülkesi değiliz ama tarih boyunca hatırı sayılır bir Avrupa ülkesi olduk. Yüz yıldır da bir Avrupa demokrasisiyiz. Türkiye ve AB arasında daha güçlü köprülerin kurulması gerekiyor. AB-Türkiye ilişkilerinin kesilmesinin kimseye faydası olmaz. AB ile ilişkilerini kesmiş bir Türkiye, AB için iyi olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı ne dedi?

Asselborn, Türkiye’de “sivil ölüm” olarak adlandırdığı bir süreç yaşandığını, bu süreçte cezaevinden tahliye edilen insanların isimlerinin resmi yayın organlarında yer aldığını, bu insanların diplomalarının ve kimliklerinin yok edildiğini ve çalışma hayatından tamamen uzaklaştırıldıklarını belirtti. Bu insanların gelirinin olmadığını, evlerini kaybettiklerini ve açlıkla mücadele ettiklerini savunan Asselborn, “Hiç sulandırmadan söylenmeli ki, bunlar Nazi hakimiyeti sırasında kullanılan yöntemler” dedi.

  Avrupa'dan Türkiye'ye: 'Bunlar Nazi yöntemleri'
Previous post
Vekillerin tutuklanmasına CHP'den tepki: Bu hukuk dışı uygulamaya son verilmeli
Next post
Demirtaş ve Tanrıkulu dahil 4 kişiye 'Külter' suçlaması