Ana SayfaGüncelCHP’li vekiller: Tutuklanan vekiller ve belediye başkanları serbest bırakılmalı

CHP’li vekiller: Tutuklanan vekiller ve belediye başkanları serbest bırakılmalı

HABER MERKEZİ – Edirne ve Silivri cezaevlerinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu tutuklu milletvekillerini ziyaret eden CHP milletvekilleri, görüşmelerin detaylarına ilişkin bir basın açıklaması yaptı. CHP’li vekiller “Bu bir siyasi operasyondur. Milletvekilleri derhal serbest bırakılmalı, tutuksuz yargılanmalıdır” çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Fikri Sağlar, Eren Erdem, Ali Şeker ve Orhan Sarıbal, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Silivri Cezaevi’nde de Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerini ziyaretlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Meclis’teki toplantıda CHP’liler adına Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, görüşmelerdeki ortak değerlendirmeyi yaptı:

Türkiye’de bugünlerde yaşanan en önemli sorunun demokrasi, hukuk ve insan hakları ihlalleri olduğunu; laik, demokratik Türkiye’yi savundukları için bedel ödediklerini, bedel ödemeye, barış ve demokrasi mücadelesine katkı sunmaya devam edeceklerini söylediler.

Sağlık durumları ve moralleri çok iyiydi. Türkiye’de bugünlerde yaşanan ortak sorunun demokrasi, hukuk ve insan hakları ihlalleri olduğu ortak kanıydı.

Faşizmden kaçış yolları OHAL ve KHK ile kilitlendi

Geçmişte Ergenekon savcılarının yaptığını şimdi kendisi gibi düşünmeyen, bütün muhalifleri sindirmek adına hukuk tanımayan kaçak saray ve AKP savcıları yapıyor.

Ülkemizin sadece yurtlarının yangın çıkış kapıları değil, faşizmden kaçış yolları da OHAL ve KHK gibi demir kapılarla kilitlenmiştir. OHAL derhal kaldırılmalıdır.

Seçilmişler ve Cumhuriyet’in yazar ile yöneticileri serbest bırakılmalı

Milletvekillerinin tutuklanma yöntemleri siyasi bir operasyondur. Temel hukuk prensibi olan ‘suçluluğu ispat edilene kadar herkes suçsuzdur’ ilkesi unutulmadan haklarında iddia bulunan şüphelilerin adil yargılanması sağlanmalıdır.

Selahattin Demirtaş başta olmak üzere tutuklanan tüm milletvekilleri, belediye başkanları serbest bırakılmalıdır.

Gazetecilik yaptıkları için Cumhuriyet Gazetesinin yazar ve yöneticilerinin tutuklanması akla Ergenekon ve Balyoz davlarını getirmektedir. Bu cadı avına derhal son verilmelidir.

Ahmet Türk’ün tutuklanması şiddeti besler

Kürt sorunu birlikte yaşama iradesi ve demokratik yöntemlerle çözülmeli. ‘Ülkemize barış gelsin, gerekirse beni öldürün’ diyen 74 yaşındaki Ahmet Türk’ün tutuklanması, tıpkı seçilmiş milletvekillerinin tutuklanması gibi terör ve şiddeti besler. Ahmet Türk derhal serbest bırakılmalıdır. Suçluluğu yargı kararlarıyla kesinleşmeyen ve KHK’larla kayyum atanan seçilmiş belediye başkanları görevlerine iade edilmelidir.

Barışın ve demokrasinin önü açılmalı

Siyasetçilerin görevi yaşanan sorunlara demokratik yöntemlerle çözüm üretmektir. Siyasetin önünün kapatılması şiddeti besler. Barışın, demokrasinin önü açılmalıdır.




Önceki Haber
İLEF'in 'gazabı': Öğrenciler sordu, CNN Türk Genel Müdürü yanıt veremedi
Sonraki Haber
'Gelmekte olan asıl büyük savaş Erdoğan ve Perinçek arasında olacak'