Ana SayfaGüncelCinsel istismarda bulundu, ilk duruşmada serbest bırakıldı

Cinsel istismarda bulundu, ilk duruşmada serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 23 yıl hapis istemiyle yargılanan D.Ö, 7 ay tutuklu kaldıktan sonra çıkarıldığı ilk mahkemede tahliye edildi.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde, 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanıp 23 yıl hapis cezası ile yargılanan 18 yaşındaki D.Ö, 7 ay tutuklu kaldıktan sonra görülen ilk duruşmada tahliye oldu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre 14 yaşındaki kız çocuğu arkadaşı tarafından 18 yaşındaki erkek öğrenci D.Ö. ile 14 Nisan 2016 günü tanıştırıldı.

Savcı, suç tarihinde şüpheli ve mağdurun okul çıkışında buluştuğunu, D.Ö.’nün ilaç vereceğini bahane ederek kızı bir arkadaşının evine götürdüğünü kaydetti.

Savcı, D.Ö.’nün burada N.S.’yi zorla eve sokarak kapıyı arkadan kilitleyip cinsel saldırıda bulunduğunu belirtti.

Hakkında 23 yıl hapis cezası istendi

Mağdurun olayı ailesine anlatmasının ardından soruşturma başlatıldı.

İddianamede şüpheli D.Ö’nün 21 Nisan tarihinde tutuklandığı belirtildi.

Şüphelinin 15 yaşından küçük bir çocuğa karşı ‘Cinsel istismar’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarını işlediğini belirten Savcı, D.Ö.’nün 23 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

İddianamenin kabul edilmesinin ardından tutuklu sanık D.Ö.’nün yargılanmasına geçtiğimiz gün Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Mahkemede, savcı esas hakkındaki görüşünde sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Tahliyeye, “uzun tutukluluk süresi AİHM’e aykırı” bahanesi

Ara kararlarını açıklayan Mahkeme; “delillerin önemli ölçüde toplanması, sanığın tutuklu kaldığı süre, kaçma, gizlenme veya delilleri karartması konusunda somut olguların bulunmaması, uzun tutukluluk sürelerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi uygulamaları ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin ihlali olarak kabul edilmesini dikkate aldığını” öne sürerek, D.Ö.’nün serbest bırakılmasına karar verdi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.