Ana SayfaGüncelCristian Mungiu’nun ‘Mezuniyet’i ve diğerleri: İşte vizyondaki filmler

Cristian Mungiu’nun ‘Mezuniyet’i ve diğerleri: İşte vizyondaki filmler

HABER MERKEZİ – Cristian Mungiu’nun yönetmenliğini yaptığı ‘Mezuniyet’, bu hafta vizyona giren yapımlar arasında dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra Özcan Deniz’in yönettiği “İkinci Şans”, Mike Flanagan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı’, Muharrem Özabat’ın yazıp yönettiği ‘Bir Şey Değilim’ ve JK Rowling’in aynı isimli fantastik kitabına dayanan ‘Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?’ vizyondaki yabancı ve yerli yapımlar arasında.

Bu hafta vizyona giren filmler arasında yerli ve yabancı yapımlar var.

Altın Palmiye ödüllü 4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün filminin yönetmeni Cristian Mungiu’nun yönetmenliğini yaptığı “Mezuniyet” de bunlar arasında.

Mezuniyet

Filmin yönetmenliğini Altın Palmiye ödüllü 4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün filminin  yönetmeni Cristian Mungiu yapıyor. Filminin oyuncu kadrosunda ise Vlad Ivanov, Maria-Victoria Dragus, Adrian Titieni ve Gheorghe Ifrim gibi isimler yer alıyor. Film Dünya prömiyerini 69. Cannes Film Festivali’nde yapmış ve eleştirmenlerden tam not almıştı.

Romeo Aldea, Romanya’da küçük bir dağ kasabasında yaşayan bir doktordur. Kızı Eliza’yı 18 yaşına geldiğinde onu yurt dışında okutma idealiyle büyütür. Planları gerçekleşmek üzeredir; Eliza İngiltere’de psikoloji okumak için burs kazanır. Tek yapması gereken lise bitirme sınavlarını geçmektir. Aslında başarılı öğrenci olan Eliza için bu sınavlar yalnızca bir formaliteden ibarettir. İlk yazılı sınavından bir önceki gün, Eliza tüm geleceğini riske atan bir saldırıya uğrar. Şimdi Romeo, bir karar vermek zorundadır. Bu durumu çözmek için birkaç yol vardır fakat hiçbiri kızına öğrettiği prensiplerle uyuşmamaktadır.

İkinci Şans

Başrolüyle birlikte yönetmenliğini de Özcan Deniz’in üstlendiği İkinci Şans filminin yapımcı koltuğunda Şükrü Avşar oturuyor. Filmin başrollerini ise Özcan Deniz ile Nurgül Yeşilçay üstleniyor.

Hayatını kızına adamış matematik öğretmeni Yasemin ile et restoranı sahibi karizmatik gurme Cemal’in yolları kesişir. Yasemin geçmişte yaşadığı yanlış evililiğin yaralarını sarmaya çalışan, attığı adımlara dikkat eden bir annedir. Cemal ise sosyal, geçmişinden kurtulmak isteyen gamsız bir adamdır. Bu zıt karakterli ikilinin tanışması önce kavgalı olacaksa da zamanla bir aşkın kıvılcımlarına dönüşecektir. Geçmişlerinin derinlerine indiklerinde ikisinin de ikinci bir şansa ihtiyacı olduğu ortaya çıkar.

Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı

Filmin yönetmen koltuğunda “Göz” filmi ile adından söz ettiren Mike Flanagan oturuyor. İlk filminde bir grup arkadaşın başına gelenleri izlediğimiz seri, 2. filmde ise dul bir anne 2 kızını odağa alıyor.

Kurdukları düzeneklerle sahte ruh çağırma seansları düzenleyen aile geçimlerini bu şekilde sağlarken günün birinde eve getirdikleri ruh çağırma tahtası sandıklarından çok daha büyük bir belaya yol açıyor. Zira ailenin küçük kızı yavaş yavaş bu alet tarafından ele geçirilmeye başlıyor. Hayatları cehenneme dönen aile küçük kızı kurtarmak için mücadele veriyor.

Bir Şey Değilim

Muharrem Özabat’ın yazıp yönettiği Bir Şey Değilim filminin konusu şöyle:

Genç bir tiyatro oyuncusu olan Mahmut, ikinci sınıf sinema filmin kötü adam karakteri için çağrılınca kabul eder. Kötü adam karakterini oynayacaktır. Ancak oyunculuk başarısıyla filmin Jön’ünün kıskançlığına hedef olur. Jön tarafından kovulması için baskı yapılan Mahmut yaşayabilmek ve karnını doyurabilmek için itilip kakılmalara istemeden tepkisiz kalır. Bu tepkisizliği sebebiyle kız arkadaşı Mahmut’u terk eder. Ancak Serap iki gaspçının saldırısına uğrar. Onu takip eden Mahmut olaya müdahale eder ve eline geçirdiği sopayla gaspçılarla boğuşur. Bu olay üzerine Mahmut gazetelerin baş sayfalarında kapak olur. Kadınları öldüren bir seri katili öldürmüştür. Mahmut halkın gözünde kahramanlaşsa da içinde baskı ve işkence yaşamaktadır. Her şey iyi ve hızlı giderken gerçek katilin kimliği ortaya çıkar. Bunun üzerine Mahmut meşhur olmak için yalan söyleyen sahtekar bir oyuncu haline gelir.

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

JK Rowling’in aynı isimli fantastik ansiklopedik kitabına dayanan “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?” filminin yönetmen koltuğunda, Harry Potter filmlerinden birkaçında da yönetmen koltuğunda oturmuş olan David Yates oturuyor.

Film, fantastik yaratıklar hakkında bir kitap yazan bir yazarın gezi notları olarak karşımıza çıkıyor. Harry Potter’ın onun kitabını okumasından 70 yıl önce kitabı yazmış olan Newt Scamander’ın New York’ta yaşadığı maceraları konu alan kitap genç kaşifin New York’un gizli cadı ve büyücü komitesiyle yaşadıklarını da içeriyor.




Önceki Haber
Agos'a tehdit cezasız kaldı
Sonraki Haber
Avusturyalı parlamenterlerin tutuklu HDP'li vekilleri ziyareti engellendi