Ana SayfaGüncelCumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinden 9’u tutuklandı

Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinden 9’u tutuklandı

HABER MERKEZİ – Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, yazar Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart tutuklandı.

Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında tutuklanma talebiyle mehkemeye sevk edilen aralarında gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun da olduğu 9 isim de tutuklandı.

Tutuklanan yazar ve yöneticiler:

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri; Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, yazar Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart.

Savcılık, Hikmet Çetinkaya ve Aydın Engin’i yaş ve sağlık durumlarını gerekçe göstererek adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk etmiş ve mahkeme Çetinkaya ve Engin’i yurtdışı çıkış yasağı ile serbest bırakmıştı.

Gazetenin muhasebe sorumlusu Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener’se savcılık sorgularının ardından dün gece serbest bırakılmıştı.

  'Hayatımda bu kadar ahlaksız dosya görmedim'

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hayko Bağdat'tan anlatı: 'Kurtuluş Çok Bozuldu'
Sonraki Haber
İstanbul Tiyatro Festivali'ne başvurular başladı