Ana SayfaGüncelDemirtaş tecrit koşullarında: ‘El Kaideliler ile adli tutukluların blokunda tutuluyor’

Demirtaş tecrit koşullarında: ‘El Kaideliler ile adli tutukluların blokunda tutuluyor’

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşen avukatı ve eski milletvekili Aysel Tuğluk, Demirtaş’ın tecrit koşullarında tutulduğunu söyledi.

Tutuklanarak Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne konulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatı eski milletvekili Aysel Tuğluk ile görüştü.

Demirtaş’la yaklaşık 1 saat görüşen Tuğluk, Demirtaş’ın cezaevi koşullarına ilişkin şunları söyledi:

Selahattin Demirtaş ile görüştük. Moral olarak oldukça iyi. Şu anda tecrit koşullarında tutuluyor.

Çok kapsamlı bir görüşme yaptık. Biz bu görüşmeyi partimizdeki yetkili kurullarla tartışıp konuşacağız. Daha sonra gerekli açıklamayı yapacağız.

Halen tek kalıyor. Abdullah Zeydan ile bir araya getirilme yönündeki başvurusuna henüz yanıt verilmiş değil. Bir tecrit durumu diyebiliriz. Selahattin bey bu durumu aslında çok ön plana çıkarmak istemedi. Bu durum devam ettiği sürece biz de şimdi şu noktadan itibaren bir değerlendirme yapmayı düşünüyoruz.

Gerekli itirazları ve başvuruları yapacağız. Pek çok şey var, onları daha sonra paylaşacağız.

Aysel Tuğluk’un aktardığı bu bilgilerin yanı sıra Demirtaş ile aynı cezaevinde farklı koğuşta kalan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’ın siyasi tutukluların tutulduğu A ve B bloklar yerine, El Kaide davasından cezaevinde bulunanlar ile adlilerin tutulduğu C Blok’taki koğuşlarda tutulduğu öğrenildi.

Siyasi Haber’de yer alan habere göre Demirtaş ve Zeydan’ın avukat veya görüş için hücrelerden çıkarıldığı sırada söz konusu tutukluların hücrelerinin önünden geçtiği ve sözlü saldırıya maruz kaldığı iddia ediliyor.