Ana SayfaGüncelDemirtaş: Umutsuzluğa yer yok, ayrı renklerin halay çekeceği günler çok yakın

Demirtaş: Umutsuzluğa yer yok, ayrı renklerin halay çekeceği günler çok yakın

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nde görüştüğü avukatı aracılığıyla “Umutsuzluğa yer yok. Ayrı renklerin birlikte halay çekeceği günler çok yakın” dedi. Demirtaş ayrıca beste yapacağını söyleyerek bağlamasını istedi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret eden yakın arkadaşı ve avukatı Metin Kılavuz, Demirtaş’ın mesajını Diken’e aktardı.

Selahattin Demirtaş’ın tek kişilik odada kaldığını, televizyonu olmadığını, ancak moralinin yüksek olduğunu söyleyen avukatı, şunları söyledi:

“Türkiye’deki emek ve demokrasi güçlerine selam söyledi. Bunun bir mücadele olduğunu ve sürecin ancak mücadele edilerek üstesinden gelinebileceğini vurguladı. Özellikle Batı’ya mesaj yolladı. Destekten çok evrensel hukuk değerlerine sahip çıkılmasını istedi.”

Demirtaş’ın yaşananları hukuki bir sürecin sonucu olarak değil siyasi bir sürecin neticesi olarak değerlendirdiğini de anlatan Kılavuz, “Haksızlar da masumlar da aynı göğün altında yaşıyoruz. Umutsuzluğa yer yok. Ayrı renklerin birlikte halay çekeceği günler çok yakın” dediğini de bildirdi.

Habere göre HDP Eş Genel Başkanı ayrıca avukatı Kılavuz’dan “Belli ki bu cezaevinde çok beste yapacağım. Bana bir bağlama ayarlayabilirsen sevinirim” ricasında da bulundu.