Ana SayfaGüncelDemirtaş’ın bağlaması yolda: ‘Aynı zamanda direnişin simgesidir’

Demirtaş’ın bağlaması yolda: ‘Aynı zamanda direnişin simgesidir’

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Müslüm Doğan, tutuklu eş başkanları Selahattin Demirtaş’ın avukatı aracılığıyla saz istemesi sonrası kendisine ulaştırılmak üzere Alevi derneklerinin bağlamayı kargoya verdiğini açıkladı. Doğan, sazın aynı zamanda bir direniş sembolü olduğunu da belirtti.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz günlerde yakın arkadaşı ve avukatı Metin Kılavuz aracılığıyla bağlama istediğini söylemişti.

Demirtaş’ın bu isteği sonrası Alevi dernekleri harekete geçti.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın bağlama istemesinin, son derece anlamlı bir tavır olduğunu belirtti.

Doğan, “Bu bir direnişin simgesidir aslında. Pir Sultan da, Nesimi de, bizim yedi ulu ozan dediğimiz ozanlar da bağlamayı kullanmışlardır ve direnç aracı haline getirmişlerdir” dedi.

Doğan, Demirtaş’a ulaştırılmak üzere Alevi derneklerinin bağlamayı kargoya verdiğini söyledi.

Demirtaş: Belli ki bu cezaevinde çok beste yapacağım

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nde görüştüğü avukatı aracılığıyla “Umutsuzluğa yer yok. Ayrı renklerin birlikte halay çekeceği günler çok yakın” demişti.

Demirtaş ayrıca avukatı Kılavuz’dan “Belli ki bu cezaevinde çok beste yapacağım. Bana bir bağlama ayarlayabilirsen sevinirim” ricasında da bulundu.

  Demirtaş: Umutsuzluğa yer yok, ayrı renklerin halay çekeceği günler çok yakın