Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan Tahir Elçi mesajı

Demirtaş’tan Tahir Elçi mesajı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde öldürülen Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi için İstanbul Şişli’de düzenlenen anma etkinliğinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mesajı okundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şişli ilçe başkanlığınca Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçtiğimiz yıl 28 Kasım’da tarihi Dört Ayaklı Minare önünde düzenlenen basın açıklaması sonrası öldürülen Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi için anma etkinliği düzenledi.

HDP’lilerin yanı sıra çok sayıda akademisyen ve sanatçının da katıldığı anma etkinliğinde Elçi’nin öldürülmeden önce tarihi Dört Ayaklı Minare önünde yaptığı basın açıklaması, Gencay Gürsoy, Ferhat Tunç, Hasip Kaplan ve Eren Keskin tarafından tekrar okundu.

‘İnandığımız gerçekleri her koşulda dile getireceğiz’

Anmaya, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da mesaj gönderdi.

Demirtaş’ın mesajı şöyle:

Yoldaşımız, insan hakları savunucusu Tahir Elçi’nin anması için bir araya gelen sözleri saygıyla selamlarım.

İnandığımız gerçekleri dile getirmenin büyük bedeller gerektirdiği bir zamanda, bunu dile getirmekten imtina etmediği için Tahir Elçi katledildi.

Tahir Elçi’yi saygıyla ve minnetle anıyorum. Onun bize bıraktığı miras, inandığımız gerçekleri her koşulda dile getirmektir ve bunu sürdürmekten asla geri durmayacağız.

Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen’in mesajının da okunduğu anmada HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş da kısa bir konuşma yaptı.

Anma etkinliği, Aram Tigran’ın seslendirdiği Kürtçe parçalar ile son buldu.

  Tahir Elçi Diyarbakır ve İstanbul’da anılacak
  Amedspor maçında tribünler Tahir Elçi’yi unutmadı
Previous post
TSK’nın ‘kimyasala maruz kaldılar’ dediği ÖSO'cularda kimyasal çıkmadı
Next post
Türkan Elçi: Tahir’in katledilmesi bir milattır