HomeGüncelDiyarbakır Bağlar’da patlama

Diyarbakır Bağlar’da patlama

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde patlama meydana geldi. Patlamanın nedeninin bomba yüklü araçla yapılan saldırıdan kaynaklandığı bildirildi. Başbakan Binali Yıldırım, saldırıda 2 polis, 1 teknisyen ve 5 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bu sabah 08.00 sularında patlama meydana geldi. Patlamanın bombalı araçla yapılan saldırıdan kaynaklandığı belirtildi.

Başbakan Binali Yıldırım, saldırıda 2 polis, 1 teknisyen ve 5 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Patlamanın daha önce polis okulu olarak kullanılan Emek Caddesi üzerinde bulunan ve içerisinde Terörle Mücadele ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün olduğu Eski Emniyet Müdürlüğü’nde meydana geldi.

Saldırının ardından çatışma çıktığı da gelen bilgiler arasında.

Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların bazıları hasar gördü.

diyarbakır

 

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Diyarbakır’ daki patlamada 30 civarında yaralı olduğu bildiriliyor.

Yayın yasağı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Diyarbakır Bağlar’daki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

Başbakan’dan açıklama

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır Bağlar’da gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı:

“Saldırı, bombalı araçla düzenlendi. Polis ve sivil vefatlar var. Sabahın erken saatlerinde çevik kuvvetin konuşlandığı noktaya, vatandaşların da işine gittiği bölgede bir bomba yüklü araç patlatıldı. Sekiz vefat var, iki polis, biri teknisyen olmak üzere, beş vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumdadır. Bir terörist de ölü ele geçirilmiştir. 100’ün üzerinde yaralıdan 93’ü taburcu olmuş, yedisinin tedavisi devam etmektedir.”