HomeGüncelDiyarbakır saldırısını IŞİD üstlendi

Diyarbakır saldırısını IŞİD üstlendi

HABER MERKEZİ – Reuters, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde dün meydana gelen ve ikisi polis dokuz kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 100 kişinin de yaralandığı bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıyı IŞİD’in üstlendiğini duyurdu. Diyarbakır Valiliği ise patlamanın hemen ardından saldırıyı PKK’nin yaptığını duyurmuştu.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde emniyet ek binasına bomba yüklü araçla düzenlenen, ikisi polis dokuz kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 100 kişinin de yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlendi.

Reuters’ın haberine göre IŞİD’in haber ajansı Amaq’tan yapılan açıklamada, örgütün saldırıyı üstlendiği aktarıldı.

Böylece IŞİD, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdiği bir saldırıyı da üstlenmiş oldu.

Diyarbakır Valiliği ise olayın hemen ardından yapılan açıklamada saldırı PKK’nin düzenlediği belirtilmişti.

Konuya ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım da PKK’yi işaret ederek, “Bölücü örgüt yaptı yapacağını” demişti.

Öte yandan dün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan HDP Diyarbakır milletvekili Ziya Pir ise IŞİD’in saldırıyı gerçekleştirdiği emniyet binasında HDP ve DBP’lilerin tutulduğunu hatırlatarak, gözaltındaki milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Figen Yüksekdağ’ın saldırıdan kıl payı kurtulduğunu belirtti.

Pir Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:  “Valiliğin dün yapmış olduğu yalan açıklama beni şaşırtmadı. Geçen haftaki beyanlarıyla örtüşüyor ve artık güvenirliğini tamamen yitirdi! Demirtaş,  Aydoğan, Yıldırım ve ben saldırıdan biraz önce çıkarılmıştık. Onlarca HDP ve DBPli ise 26 gündür orada gözaltında. IŞİD saldırıyı o karakola hukuksuzca tutulan HDP’lilere yaptı. Çüngüş ilçe başkanı hayatını kaybetti. F Yüksekdağ ve Önder kıl payı kurtuldu.”