Ana SayfaEkonomiDolar rekor tazeledi: 3.29’a kadar çıktı

Dolar rekor tazeledi: 3.29’a kadar çıktı

HABER MERKEZİ – Dolar/TL 3.2971’e kadar çıkarak rekor tazeledi. Euro ise 3,5290’a kadar yükseldi.

Geçen hafta ABD Başkanlığı’na Cumhuriyetçi Donald Trump’ın seçilmesinin ardından kurda yükseliş eğilimi sürüyor.

Yeni haftaya 3.2600’dan başlayan dolar/TL kademeli olarak yükselerek 3.2971’e kadar çıktı. Euro ise 3,5290’a kadar yükseldi.

Türk lirası geçen hafta dolar karşısında haftalık bazda yüzde 3’e yakın değer kaybetmiş ve 3.2929 ile tarihi rekor seviyeye çıkmıştı.

“3.30’u görebilir”

Işık FX’ten Gökhan Özkan Bloomberg HT’ye yaptığı değerlendirmede kurda 3.30’un denenebileceğini, geri çekilmelerin ise sınırlı kalabileceğini söyledi.

Kurtulmuş: Ümit ediyorum ki bu tablo kalıcı değil

Doların önlenemeyen yükselişiyle ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise “Bu koşullar kalkınca Türk parası gerçek seviyesine gelecektir. Ümit ediyorum ki bu tablo kalıcı değil” dedi:

Dolar sadece TL karşısında değer kazanmıyor. Özellikle Trump’un seçilmesinin ardından pozitif bir dalgalanma içindedir. ABD ekonomisinin de kendi para birimi konusundan bir takım politika içinde olacağını ümit ediyoruz.Türkiye ekonomisindeki yapısal sorunlar nedeniyle dolar değerlenmiyor. Bu konjonktüreldir. Geçicidir. Bu koşullar kalkınca Türk parası gerçek seviyesine gelecektir. Evet,  birden doların bu kadar pahalılanması yeni bir tablo ortaya çıkartıyor. Ama ümit ediyorum ki bu tablo kalıcı değil.




Önceki Haber
Kılıçdaroğlu 'başkanlık' için 'Önce metni görelim' dedi
Sonraki Haber
PFDK Amedspor'a ceza kesti, taraftar cezayı mendil satarak ödedi