Ana SayfaGüncelDört CHP’li vekilden Selahattin Demirtaş ve Ahmet Türk’e ziyaret

Dört CHP’li vekilden Selahattin Demirtaş ve Ahmet Türk’e ziyaret

HABER MERKEZİ – CHP’li milletvekilleri Fikri Sağlar, Ali Şeker, Eren Erdem ve Orhan Sarıbal, Edirne F Tipi Cezaevi ile Silivri Cezaevi’ne yaptıkları ziyarette tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Ahmet Türk’ü  ve tutuklu Cumhuriyet gazetesi yazar ile yöneticilerini ziyaret etti.

“16 Haziran örgütü” davasında “Anayasal düzeni zorla değiştirmek” suçlamasıyla 7 yıl 8 aydır cezaevinde bulunan ’68 kuşağının önemli isimlerinden Sarp Kuray, tahliye edildi.

  Sarp Kuray tahliye oldu

Edirne F Tipi Cezaevi’ndeki Kuray’ın tahliyesinde bulunmak için kente gelen Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 4 milletvekili, Halkların Demokratik Partisi’nin tutuklu milletvekilleri ile tutuklu Cumhuriyet yazarlarını ziyaret etti.

Söz konusu ziyaretleri CHP Milletvekili Fikri Sağlar Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

“CHP Milletvekilleri Eren Erdem, Orhan Sarıbal ve Ali Şeker ile birlikte Edirne ve Silivri’de bir dizi cezaevi ziyareti gerçekleştirdik” diyen Sağlar, ziyaretlere ilişkin notları şöyle aktardı:

Tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk; Cumhuriyet Gazetesi yazarları Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Turhan Günay, Musa Kart, Güray Öz, Hakan Karasinir, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik ve Bülent Utku ile görüştük.

Bu görüşmelerle ilgili izlenimlerimizi 30.11.2016 Çarşamba günü TBMM’de düzenleyeceğimiz basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaşacağız.

Dün de CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Demirtaş’ı ziyaret etmişti.




Önceki Haber
Mahpus çocuklar için 'ücretsiz mektup' uygulaması
Sonraki Haber
5 il için kar ve soğuk hava uyarısı