Ana SayfaGüncelEdirne’de eylem yasağı

Edirne’de eylem yasağı

HABER MERKEZİ – Edirne Valiliği, 30 Kasım’a kadar kentte düzenlenmek istenen eylem, gösteri, yürütüş, toplantı, bildiri dağıtımı, basın açıklaması ve imza kampanyası gibi etkinlikleri yasakladı.

Kararı Edirne Valiliği Güvenlik Komisyonu aldı. OHAL’e dayandırılarak verilen kararda “karşıt gruplar arasında çatışmaların olabileceği ihtimaline” değinildi.

Kararda, “Ülkemiz genelinde HDP (Halkların Demokratik Partisi) Milletvekillerine yönelik yapılan operasyonlar ve Diyarbakır ilinde meydana gelen bombalı terör saldırıları ile ilgili olarak çeşitli gruplarca yapılmak istenen Protesto Eylemi, Oturma Eylemi, Basın Açıklaması, Yürüyüş, Stant Kurma, İmza Kampanyası ve Bildiri Dağıtma vb. etkinlikleri, 04 Kasım 2016 ile 30 Kasım 2016 tarihleri arasında Valilik Makamının 04/11/2016 tarih ve 2016/240 sayılı Olur`larıyla Edirne İl Genelinde Yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Kararın tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Edirne F Tipi Cezaevi’ne konulmasının ardından gelmesi dikkat çekti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD: Rakka için Türkiye'yle 'uzun vadeli planda' çalışılacak
Sonraki Haber
Akademisyenleri tehdit eden Sedat Peker'e hapis istemi