Ana SayfaPolitikaErdoğan: Esed’in hükümdarlığına son vermek için Suriye’ye girdik

Erdoğan: Esed’in hükümdarlığına son vermek için Suriye’ye girdik

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’ye Özgür Suriye Ordusu ile beraber girmelerine ilişkin “Esed’in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Parlamentolararası Kudüs Platformu: Kudüs ve Sürecin Problemleri” isimli sempozyumda konuştu.

Erdoğan, Suriye’ye yönelik Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte başlatılan askeri operasyona ilişkin şöyle konuştu:

Şu anda 600’lü rakamlar konuşuluyor ama hayır. Bana göre Suriye’de 1 milyona yakın insan öldü. Bu ölüm hala devam ediyor. Çocuk, kadın, erkek ayrım yapmaksızın devam ediyor. Nerede BM, ne yapıyor? Suriye’de, Irak’ta var mı yine yok.

Biz sabır, sabır, sabır dedik en sonunda dayanamadık ve Suriye’ye Özgür Suriye Ordusu ile beraber girmek zorunda kaldık. Niçin girdik? Bizim Suriye’nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız.

Devlet terörü estiren zalim Esed’in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil.

Filistin’de ezan tartışmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin ile İsrail arasında yaşanan ezan tartışmalarına ilişkin ise şunları söyledi:

Bilhassa yakın dönemde ezan konusunda yaşanan tartışmaları son derece tehlikeli buluyorum. Bu yönde parlamentoda karar alınması bir yana, böyle bir tartışmanın varlığı dahi akıl ve vicdan dışıdır.

Ötekileştirmeyi derinleştirecek, din ve vicdan hürriyetini ayaklar altına alacak bu tartışmanın kimseye faydası yoktur. Bu tarz bir uygulamaya gidilmesi, sadece Filistinlileri değil, onlarla birlikte tüm Müslümanları rencide etmektedir.

Bölgemizin yeni gerilimlere, yeni provokasyonlara değil, barışa katkı sağlayacak hamlelere ihtiyacı var. Bu konuda endişelerimizi, böyle bir tasarının yasalaşması halinde, ne tür tehlikeli sonuçlara sebep olabileceğini çeşitli kanallardan İsrailli yetkililere ilettik. İsrail Cumhurbaşkanı’na açıkça ifade ettim.

İsrail Parlamentosu’nun aklı selimle hareket edeceğini düşünüyorum. Ezan bir çağrıdır. Bu çağrıyı engellemeniz sıkıntılara yol açar.


PAYLAŞ:    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!       Yazdır
Önceki Haber
Yıldırım: 'Ekonomik kriz var' diyoruz, planlarımızı en kötü senaryoya göre yaptık
Sonraki Haber
Üniversiteden yasak: Hayvanları beslemeyin, onlara yiyecek vermeyin