Ana SayfaGüncelErdoğan ‘Trump’a saygı’ istedi, AP’ye seslendi: Oylamanızın hiçbir kıymeti harbiyesi yok

Erdoğan ‘Trump’a saygı’ istedi, AP’ye seslendi: Oylamanızın hiçbir kıymeti harbiyesi yok

HABER MERKEZİ – Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye ile müzakerelerin dondurulmasına yönelik oylama öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sonuç ne çıkarsa çıksın bizim için bir kıymeti harbiyesi yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Avrupa Parlamentosu’nda (AP) Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakereleri için yapılması beklenen oylama öncesi açıklamalarda bulundu.

İstanbul’daki İslam İşbirlği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi toplantısının açılışında konuşan Erdoğan, AP’ye seslendi ve “Sonuç ne çıkarsa çıksın bizim için bir kıymeti harbiyesi yoktur” dedi.

Erdoğan konuşmasında ABD’de başkanlık seçimini kazanan Donald Trump’a yönelik protestolara da değindi, “ABD bir seçim yaşadı ama hesap tutmadı. Hesap farklıydı. Seçimi Trump kazandı. ‘Diktatör’ demeye başladılar. Sandıktan çıkan neticeye niye saygı duymuyorsunuz. Trump çıktı, saygı duyun” diye konuştu.

Erdoğan ayrıca uluslararası döviz baskısından kurtulmak için de “altın” önerisinde bulundu.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“AP’den çıkacak sonucun bizim için kıymeti harbiyesi yok”

Yarın Avrupa Parlamentosu’nda bir toplantı olacak ve Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri için oylama yapacaklarmış.

Peşinen ifade etmek isterim ki şu anda buradan söylüyorum, ekranları başında izleyen tüm dünyaya sesleniyorum: Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

15 Temmuz gecesi demokrasi ve istiklali için canlarını ortaya koymuş bir milletin iradesini hiçbir terazi tartamaz. Bu ülkenin istikrar ve istikbal mücadelesi orada ellerin havaya kalkıp inmesiyle kesintiye uğrayacak değildir.

  Avrupa Parlamentosu'nun 'Türkiye ile müzakerelerin dondurulması' metninde neler var?

“Trump’a saygı duyun”

Şimdi ABD bir seçim yaşadı değil mi? Hesap tutmadı. Hesap farklıydı. Seçimi Trump kazandı. Amerika’da Trump’a ne demeye başladılar: ‘Diktatör’ demeye başladılar. Avrupa’nın değişik ülkelerinde sokaklara döküldüler, diktatör demeye başladılar.

Hani demokrattınız? Demokrasi sandık değil mi? Sandıktan çıkan neticeye saygı değil mi? Sandıktan çıkan neticeye niye saygı duymuyorsunuz? Sandıktan şimdi böyle bir netice çıktı, Trump çıktı, saygı duyun.

Bize de geliyorlar diyorlar ki ‘Bak Trump, Müslümanların aleyhinde konuştu, İslam’ın aleyhinde konuştu’… Biz siyasette bu tür şeylerin hepsine alışığız. Bugün böyle konuşulur, sonra bu yanlış düzeltilir. Fakat bizim burada kalkıp kesinlikle oyuna gelmememiz lazım.

“Gelin paraları altına dönüştürelim”

Krizlere deva olacak çözümleri önemsiyorum. Sürekli ‘faizsiz faizsiz faizsiz’… Bunu konuşuyoruz da bizler uluslararası döviz baskısından nasıl kurtulacağız?

Katılımcı finans anlayışının altına endeksli bir adımın atılmasının daha etkili olacağı inancındayım. Gelin bu paraları altına dönüştürelim, altınla ifade ettiğimiz zaman o para birimlerinin baskısından kurtuluruz. Bu sistemin potansiyelinin mecvut rakamın çok üzerinde olduğu tahmin ediliyor.