Ana SayfaGüncelErdoğan: Türkiye hiçbir dönemde bu kadar özgür, huzurlu olmamıştır

Erdoğan: Türkiye hiçbir dönemde bu kadar özgür, huzurlu olmamıştır

HABER MERKEZİ – Al Jazeera’ye konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, içinden geçilen döneme işaret ederek “Türkiye son yıllarda, son 14 yılı bir kenara koyuyorum, hiçbir dönemde bu kadar özgür, bu kadar huzurlu, bu kadar rahat bir dönemi yaşamamıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine yönelik ‘diktatör’ suçlamalarına yanıt verdi.

Al Jazeera’ye konuşan Erdoğan, “Bir insanın diktatör olması için o ülkede yaşam koşullarının farklı bir şekilde gelişmesi, insanların özgür yaşayamaması, düşüncelerini istedikleri gibi ifade edememesi, inandıklarını inandıkları gibi yaşayamaması gerek” dedi ve şöyle devam etti:

Benim ülkemde böyle bir sorun var mı? Benim ülkemde böyle bir sorun yok; isteyen istediği gibi konuşuyor, inandığı gibi yaşıyor, istediği gibi giyiniyor, istediği gibi yiyor içiyor, bütün bunları yapıyor. Biz hiçbir şeye yasak getirmedik. Türkiye, yasakların olduğu bir ülke olmamıştır. Türkiye son yıllarda, son 14 yılı bir kenara koyuyorum, hiçbir dönemde bu kadar özgür, bu kadar huzurlu, bu kadar rahat bir dönemi yaşamamıştır.

Erdoğan söz konusu mülakatında ‘başkanlık sistemi’ ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Kendisinden önce Süleyman Demirel, Turgut Özal, Necmettin Erbakan’ın ‘başkanlık sistemini’ savunduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

Dünyada Amerika’ya bakıyorsunuz başkanlık sistemi, Rusya’ya bakıyorsunuz başkanlık sistemi; bunlar dünyadaki iki önemli örnek. Şimdi bu iki önemli örneğin çalışma sistemleri farklı. Çalışma sistemlerinin farklı olduğunu bir kenara koyalım, diyorum ki biz geleneklerimizden de esinlenerek Türkiye’ye yakışan Türk tipi bir başkanlık sistemini devreye sokalım. Bu, Türkiye’ye çok daha hızlı bir şekilde kalkınma fırsatı verecektir diyorum, onun için bunu savunuyorum.