HomeGüncelErdoğan ve AKP’den CHP bildirisine suç duyurusu

Erdoğan ve AKP’den CHP bildirisine suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP’li 10 milletvekilinin tutuklanmasının Anayasa’ya aykırı olduğunun ifade edildiği CHP bildirisi için “Bunun bedelini ödemek durumundalar” dedi, bildiri hakkında suç duyurusunda bulundu. Bildiri için AKP de suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından yayımlanan bildiri AKP, MHP ve son olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef alınırken, bildirinin yargıya taşındığı açıklandı.

6 Kasım’da yayımlanan bildiri için Cumhurbaşkanı Erdoğan başsavcılığa başvurdu.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Meclisi üyeleri hakkında, bildiride kullanılan ifadeler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına “Cumhurbaşkanına hakaretten” suç duyurusunda bulundu.

AKP’den de suç duyurusu

Öte yandan AKP de söz konusu bildiriyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan AKP Genel Sekreteri ve partinin Antep Milletvekili Abdulhamit Gül, CHP’nin PM bildirisinin “hakaret ve iftiralarla dolu olduğunu” savundu.

Gül, “PM bildirisine karşı AK Parti olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi.

CHP bildirisine tepkiler

Bugün Ankara’da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP’nin Parti Meclisi bildirisi için “Bildiriler yayınlamak suretiyle Cumhurbaşkanına ve hükümetine saldırmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz” dedi.

Erdoğan, “Herkes haddini bilecek. Bu ülkede vatana ihanet edenlerin, terör estirenlerin avukatlığına soyunanlar bunun bedelini ödemek durumdalar, hesabını vermek durumundadır” diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ise bildiriye ilişkin “Ne oldu da birden bire toplanıyorsunuz? Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizlik örneği. Kepazelik. Bu kafayla sittin sene iktidar olamazsınız” dedi.

  Yıldırım'dan CHP'ye: 'Seçimle gelen seçimle gider' lafı bu zeminde anlamsız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bildiri üzerinden CHP’yi “Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP’nin bu kampanyanın başını çekmesi ve bölücü hainlere destek için seferber olması siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir” sözleriyle hedef aldı.

  Bahçeli'den CHP'ye HDP tepkisi

Kılıçdaroğlu’ndan yanıt

Bu eleştiri ve tepkilere yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şunları ifade etti:

“Bir milletvekilinin suçu kesinleşmeden tutuklanmasına karşıyız. Neden? Anayasa Mahkemesi’nin kararı var. ‘Bir milletvekili tutuklanırsa temsil yeteneği engellenmiş olur’ diyor Anayasa Mahkemesi.”

  Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a 'bildiri' yanıtı

CHP PM bildirisi

CHP PM toplantısı ardından açıklanan bildiride HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasının Anayasa’ya ve Anayasa Mahkemesi içtihatlarına aykırı olduğu belirtilmişti.

Bildiride, AKP’nin milletvekillerini tutuklatarak ‘teröre hizmet ettiği’ ifade edilmiş, ‘hukuk dışı uygulamalara son verme’ çağrısı yapılmıştı.

  Vekillerin tutuklanmasına CHP'den tepki: Bu hukuk dışı uygulamaya son verilmeli