Ana SayfaGüncelErdoğan ve Yıldırım’dan ‘Trump’ açıklaması

Erdoğan ve Yıldırım’dan ‘Trump’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, Donald Trump’ın ABD’nin yeni başkanı seçilmesine ilişkin tek cümle kurdu, “Amerikan halkının seçimini hayra yoruyorum” dedi. Başbakan Binali Yıldırım ise Trump’a Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili çağrıda bulundu.

ABD başkanlık seçimlerinin tamamlanmasının ardından Donald Trump’ın başkan seçilmesine ilişkin Türkiye’den de değerlendirmeler geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi’nda ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlarına ilişkin tek cümlelik yorumda bulundu:

Amerikan halkının seçimini hayra yoruyorum…

Başbakan’dan ‘Gülen’ çağrısı

Başbakan Binali Yıldırım ise Trump’ın ABD Başkanı seçilmesine ilişkin konuşmasına “Tebrik ediyoruz ve başarılar diliyoruz” diyerek başladı ve Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili çağrıda bulundu:

Eminim ki, uzun bir geçmişe dayanan Türkiye – ABD stratejik ortaklığı, artık tartışmalardan kurtarılmış şekilde; Türkiye’nin terörle mücadeledeki hassasiyetlerini dikkate alan, bölgedeki barış ve istikararı önceleyen politikalarla devam edecektir. Dostluk ilişkilerimizin daha da ileriyi görütülmesi için yeni başkana bir fırsat alanı oluşturulmuş olur.

15 Temmuz darbe girişiminin aklı olarak ABD topraklarında yaşayan Fethullah Gülen’in bir an önce ülkemize iadesi konusunda yeni başkana buradan açıkça çağrı yapıyorum.

İlişkilerimizi bozan, toplumlar arasındaki tarihsel dostluğa zarar veren bu terör örgütü başını, kısa sürede ülkemize iade ederseniz, eminim ki Türkiye – ABD dostlıuğu için yeni bir başlangıç, yeni bir sayfa açmış olursunuz.