Ana SayfaGüncelEvrensel Basım Yayın’ın hesaplarına bloke

Evrensel Basım Yayın’ın hesaplarına bloke

HABER MERKEZİ – Evrensel Kültür, Özgürlük Dünyası ve Tiroj dergilerinin, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılmasının ardından Evrensel Basım Yayın’ın tüm hesap ve mal varlığına el konuldu. 

Evrensel Basım Yayın bünyesinde yer alan Evrensel Kültür, Özgürlük Dünyası ve Tiroj dergilerinin KHK ile kapatılmasının ardından Evrensel Basım Yayın’da fiilen kapatılmayla karşı karşıya kaldı.

Evrensel tarafından yapılan yazılı açıklamada yayınevlerinin bağlı bulunduğu Doğa Basın Yayın şirketiyle, herhangi bir kapatma kararı olmamasına rağmen şirketin tüm hesaplarının ve mal varlıklarının bloke edildiği ifade edildi.

“Mesleğimizi yerine getiremeyecek bir sürece doğru gidiyoruz, yayıncılık yapamayacağımız günlerin geleceğinden endişe duyuyoruz” cümlesi ile başlayan açıklamada hesapların hiçbir kapatma kararı olmaksızın dondurulduğu ifade edildi.

Kurumun ana faaliyet alanı olan kitap yayıncılığın da engellendiği aktarılan açıklamada, yayınevinin fiili engelleme durumunu kabullenmediği ve tüm hukuki yollara başvurulduğu açıklandı.

Evrensel, kamuoyuna dayanışma çağrısında bulunuldu.




Önceki Haber
Frida Kahlo 'Otoportresi' ile tiyatro sahnesinde
Sonraki Haber
Baluken meslekten ihraç edilen savcının hazırladığı fezlekeyle yargılandı!