Ana SayfaDünya‘Ezidi kadına cinsel saldırıda bulunan IŞİD’liler Türkiye’ye kaçtı’

‘Ezidi kadına cinsel saldırıda bulunan IŞİD’liler Türkiye’ye kaçtı’

HABER MERKEZİ – IŞİD tarafından kaçırılan ve kendi çabalarıyla örgütün elinden kurtulmayı başaran Nadya Murad, IŞİD’lilerin Suriye ve Irak’ı ‘turist gibi’ terk ettiğini söyledi. Murad, Ezidi kadınlara cinsel saldırıda bulunan IŞİD’lilerin Türkiye’ye kaçtığına da dikkat çekti.

IŞİD tarafından kaçırılan yüzlerce kadından biri olan ve örgütün elinden kaçmayı başardıktan sonra Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi olarak görev yapmaya başlayan Nadya Murad çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Murad, IŞİD’lilerin “emperyalistlerin ve işbirlikçi devletlerin güdümünde Suriye ve Irak’ı turist gibi terk ettiğini” ifade etti.

Murad, Suriye ve Irak’ı kan gölüne çeviren örgüt mensuplarının kılık değiştirerek kaçtıklarını ve cezalandırılmadıklarını belirttiği açıklamasında adalet için destek çağrısında bulundu.

BM Elçisi Murad ayrıca, kaçırılan Ezidi bir kadının 1 yıldır tutsak edildiğini ve cinsel saldırıya maruz bırakıldığını, Ezidi kadını kaçıran IŞİD’linin ise pasaportuyla Türkiye’ye kaçtığını açıkladı.