Ana SayfaÇeviriFARC: Silahlı çatışmayı sona erdirmek için nihai anlaşmaya vardık

FARC: Silahlı çatışmayı sona erdirmek için nihai anlaşmaya vardık

HABER MERKEZİ – Kolombiya’da yeni bir barış anlaşmasının imzalanmasının ardından FARC-EP tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. İstikrarlı ve kalıcı bir barışın amaçlandığı bu yeni anlaşmaya ilişkin yapılan açıklamada “Silahlı çatışmayı sona erdirmek için toplumun farklı kesimlerinin görüşlerinden yararlanılacağı şeffaf bir nihai anlaşmaya varıldı” denildi.

Kolombiya hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC-EP) arasında yeni barış anlaşması sağlandı.

Küba’nın başkenti Havana’da imzalanan anlaşmanın ardından FARC’tan açıklama geldi.

Yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

Kolombiya hükümeti ve FARC-EP, Kolombiyalıların barış ve uzlaşma çağrısına karşılık vererek silahlı çatışmayı sona erdirmek için toplumun farklı kesimlerinin görüşlerinden yararlanılacağı şeffaf bir nihai anlaşmaya vardı.

İstikrarlı ve kalıcı bir barışın amaçlandığı bu yeni anlaşma bütün Kolombiyalıları kapsayan ortak mütabakatla olmalı; bütün politik ve toplumsal baskılar dahil kutuplaştırmanın üstesinden gelebilecek bir anlaşma olmalı.

Her zaman uzlaşma arayışına destek olan bütün Kolombiya ve uluslar arası toplumu yeni anlaşmaya destek olmaya ve geçmişte yaşanan savaş trajedilerine son vermesi için anlaşmanın hayata geçmesini teşvik etmeye davet ediyoruz. Çünkü barış daha fazla bekleyemez.

Günün sonunda Kolombiyalılar www.mesadeconversaciones.com sayfasından anlaşmayla ilgili değişikliklere ve yeni unsurlara ulaşabilecektir.

Kalıcı ve istikrarlı barışı sağamak için ve çatışmaya son verecek nihai anlaşma metninin bütünü de önümüzdeki günlerde erişime açılacaktır.

  Kolombiya hükümeti ile FARC arasında yeni anlaşma

* Açıklamanın orjinaline buradan ulaşabilirsiniz.

Tercüme: Gazete Karınca İngilizce Servisi