Ana SayfaGüncelFidan Ataselim: Başbakan’ın “Mırıldanırsın” sözü tahliyenin yolunu açtı

Fidan Ataselim: Başbakan’ın “Mırıldanırsın” sözü tahliyenin yolunu açtı

HABER MERKEZİ – Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için fiziksel şiddet uygulayan Abdullah Çakıroğlu, dün 2.kez tahliye edilmişti. Terzi, bu karara tepkisini “Türkiye’de adalet bu kadar” sözleri ile dile getirdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ise Başbakan’ın olay ile ilgili”Hoşuna gitmeyebilir, mırıldanırsın…” sözlerinin Çakıroğlu’nun tahliyesinde etkili olduğunu söyledi.

Ayşegül Terzi, İstanbul Maslak’ta şort giydiği için kendisine fiziksel şiddet uygulayan Abdullah Çakıroğlu’nun 2. kez tahliye edilmesine dair açıklama yaptı.

Ayşegül Terzi; “Bu ülkede kadın olmak böyle bir şey. Benim ölmemi bekliyorlar. İtiraz ediyoruz, itiraz ediyoruz serbest bırakılıyor. Şu an herhangi bir koruma kararım da yok. Yeniden tutuklandığı için verilen koruma kararı da kaldırılmıştı” dedi.

“O tekme tüm kadınlara atıldı”

fidan-ataselim

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Fidan Ataselim kararı Gazete Karınca’ya değerlendirdi. Ataselim, Çakıroğlu’nun, Ayşegül Terzi’ye uyguladığı şiddetin tüm kadınlara yapılmış olduğunu söyledi.

Davanın skandala dönüştüğünü söyleyen Ataselim, hukuk sisteminde kadınlara dair bir çok boşluk olduğunu ve bu alanda çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Ataselim sözlerine şöyle devam etti:

Ayşegül Terzi bu ülkedeki kadınların laiklik davası haline gelmiştir. O tekme tüm kadınlara, laikliğe atılmıştır. Abdullah Çakıroğlu ilk ifadesinde “İslama uygun giyinmediği” için Terzi’ye şiddet uyguladığını söyledi ve bu skandal sözlere rağmen serbest bırakıldı. Daha sonra kadınların tepkisi üzerine tutuklandı fakat sonuç dün yine tahliye oldu.

Bir kadının şort giydiği için şiddete uğraması asla kabul edilemez. Başbakan’ın bu olay üzerine, “mırıldanmalarını” önermesi durumu daha da vahim bir hale soktu. Bu tavır mahkemeye yansıdı ve Çakıroğlu yine tahliye edildi.

“Gerçek adaleti kadınların direnişi getirecek”

burcak görel

Yeryüzü Kadınları’ndan Burçak Görel ise, ‘iyi hal’den aklanmaya çalışan Abdullah Çakıroğlu gibi kadın düşmanlarına karşı direnişe devam edeceklerini ifade etti.

Yeryüzü Kadınları yayımladıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Yargı ve hükümet el ele Abdullah Çakıroğlu’nu ve türevlerini koruyarak, “onlara mırıldanmalarını” önererek kadınlara bir mesaj veriyor: “Sokaklarda istediğiniz gibi gezemezsiniz!”

Ancak kadınların birleşik mücadelesinin ve kadın dayanışmasının, Abdullah Çakıroğlu ve türevleri karşısında nasıl bir baskı ve direnç mekanizması oluşturduğunu gördük.

Yaşamlarımıza, özgürlüğümüze, rahatça yürüyebileceğimiz sokaklara sahip çıkmanın tek yolu ise kadın dayanışması.

Gerçek adalet kadınların direnişi ve mücadelesi ile gelecek!

 

 

 

Previous post
Yüksekdağ’a 10 aylık hapis cezası onandı
Next post
DBP: 12 Eylül'de Diyarbakır'a albay atadılar, bugün ise kaymakam gönderdiler