HomeDünya‘Fırat’ın Gazabı’ 4. gününde: Çok sayıda köy IŞİD’den kurtarıldı

‘Fırat’ın Gazabı’ 4. gününde: Çok sayıda köy IŞİD’den kurtarıldı

HABER MERKEZİ – DSG’nin Rakka’yı  IŞİD işgalinden kurtarmak için başlattığı “Fırat’ın Gazabı” operasyonu 4’üncü gününde. DSG güçleri, Cizir ve Rakka arasındaki ticaret yoluna hakim tepede bulunan Leqta Köyü’nün ardından Ebdullah Köyü’nü de kurtardı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG), “Fırat’ın Gazabı” operasyonu kapsamında Eyn İsa yönünden Rakka’ya ilerleyişi sürüyor.

Operasyonun 3’üncü gününde Cizir ve Rakka arasındaki ticaret yoluna hakim tepede bulunan Leqta Köyü’nü IŞİD’den kurtaran DSG güçleri, operasyonun 4’üncü gününde ise Rakka’nın kuzeyinde yer alan Ebû Cîhad, Wehîd, El-Ibêd, El-Sefa , Ebdullah, Etiye, Celîl, Qedriye, Ebdulhadî köyleri ve çok sayıda mezra IŞİD işgalinden kurtardı.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası yaptığı açıklama ile şimdiye kadar 14 km ilerleyişin sağlandığını belirtti.

DSG güçleri dün Eyn İsa’ya 12 km uzaklıkta bulunan Ibed köyü ile Şex Salih  mezralarını da IŞİD’den almıştı.

Öte yandan Rakka’ya bağlı Hişe köyündeki siviller ise DSG güçlerinin kontrolündeki bölgelere ulaştırıldı.

Kurtarılmış bölgelere ulaşan sivillerin sayısının 50 olduğu belirtildi.

Operasyon ne zaman başladı?

Demokratik Suriye Güçleri, IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adındaki operasyonu 5 Ekim’de başlattı.

Operasyon Tel Abyad’ın güneyinde bulunan ve Rakka’ya 48 km uzaklıktaki Sıluk ve Eyn İsa kasabalarından iki koldan yürüyor.

Operasyonun koordinasyonunu ise Eyn İsa’da kurulan ‘Fırat’ın Gazabı Eylem Odası’ yürütüyor.

Operasyona ilişkin yapılan ilk açıklamada, “Rakka operasyonu, DSG çatısı altındaki kahraman Kürt, Arap, Türkmen savaşçıları YPG/YPJ savaşçılarının ve uluslararası koalisyon güçlerinin aktif katılımıyla başarılı bir şekilde tamamlanacaktır” denilmişti.

.

  DSG'nin Rakka yolculuğunun 'aşamaları' ne olacak? - ÖZEL

.

  ABD: DSG’nin Rakka operasyonunu memnuniyetle karşılıyoruz