Ana SayfaDünya‘Fırat’ın Gazabı’: DSG’nin iki operasyon kolu Belix’te birleşti

‘Fırat’ın Gazabı’: DSG’nin iki operasyon kolu Belix’te birleşti

HABER MERKEZİ –  Rakka’nın IŞİD işgalinden kurtarılması için başlatılan “Fırat’ın Gazabı” adlı operasyonda Sıluk ve Eyn İsa’dan Rakka’ya doğru ilerleyen DSG güçleri Belix nehrine ulaşarak birleşti.

Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için başlatılan “Fırat’ın Gazabı” operasyonu 6’ıncı gününde devam ediyor.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) öncülüğünde yürütülen operasyonda Sıluk ve Eyn İsa kasabalarından iki koldan Rakka’ya doğru ilerleyen güçler Belix nehrine ulaştı. 5 km ilerleyen Eyn İsa’daki DSG güçleri ilerleyişleri sırasında 2 köy ve 5 mezrayı IŞİD’den kurtardı.

Eyn İsa’dan ilerleyen DSG güçleri ise 16 km ilerleyerek hamlenin Siluk kolunun bulunduğu alana ulaştı.

“Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası” tarafından 9 Ekim’de yapılan son açıklamada Eyn İsa kasabasından hareket eden savaşçıların toplamda 25 km ilerlediği ve 3 mezrayı daha IŞİD’den aldığı kaydedilmişti.

  'Fırat'ın Gazabı' sürüyor, kurtarılan Rakkalılar 'Artık özgürce yaşayabileceğiz' diyor

‘Fırat’ın Gazabı’

Demokratik Suriye Güçleri, IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adındaki operasyonu 5 Ekim’de başlattı.

Operasyon Tel Abyad’ın güneyinde bulunan ve Rakka’ya 48 km uzaklıktaki Sıluk ve Eyn İsa kasabalarından iki koldan yürüyor.

Operasyonun koordinasyonunu ise Eyn İsa’da kurulan ‘Fırat’ın Gazabı Eylem Odası’ yürütüyor.

Operasyona ilişkin yapılan ilk açıklamada, “Rakka operasyonu, DSG çatısı altındaki kahraman Kürt, Arap, Türkmen savaşçıları YPG/YPJ savaşçılarının ve uluslararası koalisyon güçlerinin aktif katılımıyla başarılı bir şekilde tamamlanacaktır” denilmişti.

DSG içerisinde Kürt, Arap, Türkmen, Süryani ve diğer halkların oluşan şu gruplar yer alıyor:

YPG, YPJ, Lîwa Siqûr El-Reqa, Lîwa El-Tehrîr, Lîwa Şuheda El-Reqa, Tugaya Şuheda Hemam El-Turkam, Lîwa Ehrar El-Reqa, Siwaar Til Ebyed ve Süryani Askeri Meclisi ve çok sayıda Türkmen, Arap ve Kürt güçleri.