Ana SayfaGüncelHakime göre olmayan internet üzerinden ‘talimat aldılar’

Hakime göre olmayan internet üzerinden ‘talimat aldılar’

HABER MERKEZİ – Tunceli Sulh Ceza Hakimliği, DBP’li belediye eş başkanları, sendika ve siyasetçileri tutuklama gerekçesinde, “internet üzerinden gelen çağrılar doğrultusunda eyleme katıldıklarını” iddia etti. Ancak kentte o gün internet ve mobil telefon hatları kesikti.

Dersim’de belediye eş başkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul’un da aralarında olduğu Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Belediye Meclis üyeleri ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) il yöneticileri önceki gün çıkarıldıkları Tunceli Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklanmıştı.

Mahkeme tutuklamaya gerekçe olarak, HDP eş genel başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasını protesto emek için Dersim’de 4-5 Kasım’da il merkezinde düzenlenen basın açıklaması ve oturma eylemine katılımı gösterdi.

İldeki internet ağı ve mobil telefon hatlarına erişimin olmadığı, iletişimin durduğu 4-5 Kasım’da belediye eş başkanları, HDP, DBP ve EMEP yöneticilerinin, “PKK yöneticilerinin internet üzerinden yayın yapan haber siteleri üzerinden yaptığı çağrılar” doğrultusunda basın açıklamasına katıldıkları ve halkı kışkırttıkları ileri sürüldü.

Tunceli Sulh Ceza Hakimliği, belediye eş başkanları, sendika ve siyasetçilerin “internet üzerinden gelen çağrılar doğrultusunda eyleme katıldıklarını” da iddia etti.

Ancak o gün kentte internet ve mobil telefon hatları kesikti.

“Kesik olan internet ve telefon hatları üzerinden PKK yöneticilerinin yaptığı çağrılar doğrultusunda basın açıklamasına katıldıkları” iddia edilen siyasetçiler ise hakimlikteki ifadelerinde şaşkınlarını dile getirdi.

Bunlardan biri olan BES Dersim Temsilcisi Musa Kılıç, ifadesinde şunları söyledi:

Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Tamamen asılsızdır. Bunun sebebi de o gün internet yoktu. Telefonlar kesikti. Bana bu durumda kuşlar haber getirecek değil. Ben kimseden emir ve talimat almadan yaşanan olaylara karşı bireysel tepkimi ortaya koymak için basın açıklamasına katıldım… Yapılan basın açıklaması anayasal bir haktır. Kesinlikle şiddet içermiyor.

Tutuklanan siyasetçiler

Dersim’de belediye eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Belediye Meclis üyesi Cemile Ataş, DİSK Dersim Temsilcisi Şükran Yılmaz, DBP İl Eşbaşkanı Murat Polat, HDP İl Eşbaşkanı Arslan Çağ, HDP PM üyesi Ekber Kaya, HDP il yöneticileri Hüseyin Dağdeviren ve Yaşar Ağın, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, BES Dersim Temsilcisi Musa Kılıç ve ESP’li Hakan Kavut önceki gün çıkarıldıkları Tunceli Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklanmıştı.