Ana SayfaGüncelHDP Milletvekili Nihat Akdoğan da gözaltına alındı

HDP Milletvekili Nihat Akdoğan da gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, HDP’nin Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan’ın Hakkari sınırında gözaltına alındığını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 9 milletvekilinin tutuklanmasının ardından bir vekil daha gözaltına alındı.

Bakanlar Kurulu’nun ardından konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 15 milletvekili hakkında yakalama kararı olduğunu aktarırken, hakkında gözaltı kararı olan Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan’ın da Hakkari sınırında gözaltına alındığını açıkladı.

Kurtulmuş, HDP milletvekilleriyle ilgili şunları söyledi:

“12 kişi ilk anda yakalanmıştır, dokuzu için mahkemeler tutuklama, üçü için de denetimli serbestlik kararı verilmiştir. Üç milletvekili de firari durumundaydı. Nihat Akdoğan, Hakkari girişinde polisler tarafından yakalandı.”

Eş başkanlar dahil 9 vekil tutuklandı

Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu HDP’li 12 vekil, sabaha karşı evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmış, Demirtaş ve Yüksekdağ ile birlikte HDP grup başkanvekili İdris Baluken, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydani, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklanmıştı.

Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, İmam Taşçıer ve Sırrı Süreyya Önder adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise yurt dışında olduğu için gözaltına alınmamıştı.




Önceki Haber
'Adıyaman'da 30 öğrenciye cinsel istismarın üzeri örtülüyor'
Sonraki Haber
JINHA muhabirleri serbest bırakıldı