Ana SayfaGüncelHDP’li vekil Kürtçe konuşunca AKP’li vekiller böyle bağırdı: ‘Türkçe konuş’

HDP’li vekil Kürtçe konuşunca AKP’li vekiller böyle bağırdı: ‘Türkçe konuş’

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Besime Konca’nın Meclis’teki konuşmasının bir kısmını Kürtçe yapması üzerine AKP’li vekiller ‘Türkçe konuş’ diye bağırdı, MHP sıralarından ise “Türk milletinin dili Türkçedir” denildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) milletvekilleri, Meclis genel kurulunda Kürtçe konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Besime Konca’ya “Türkçe konuş” diye bağırdı.

Olay Meclis Genel Kurulu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapan Tasarı”nın görüşmeleri esnasında yaşandı.

HDP’li Konca’nın tasarıya ilişkin verdiği önergeyle ilgili konuşmasını Kürtçe yapması üzerine AKP milletvekilleri, “Türkçe konuş” diye bağırmaya başladı.

Konca, bir süre Kürtçe konuştuktan sonra konuşmasını Türkçe sürdürmek zorunda kaldı.

Konca bağrışmalara “Hükümet Türkçe konuştuklarımızı da anlamıyor, en azından kendi dilimi konuşayım” sözleriyle yanıt verdi.

MHP’liler: ‘Bu rahatlığın nedeni milliyetçi eğitim sistemine geçilmemesi’

Konca’nın Kürtçe konuşması için ‘sahte kahramanlık’ diyen MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal da “Kürsüde bu kadar rahat konuşulmasının nedeni bugüne kadar milli, milliyetçi eğitim sistemine geçilmemesidir” diye konuştu.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, “Bayanla polemik yapmak istemiyorum” ifadesini kullandı ve Türk milletinin dilinin Türkçe olduğunu söyledi.

Buldan: ’20 milyonun dili Kürtçe’

Bu tartışmalar üzerine TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, resmi dilin Türkçe ancak 20 milyonun dilinin ise Kürtçe olduğunu belirterek daha önce de birçok milletvekilinin birkaç kelime Kürtçe konuştuğunu, Ermenice, Azerice ve farklı dillerin de konuşulduğunu ancak böyle bir tepkiyle karşılaşılmadığını ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dış ticaret açığı yüzde 13 arttı
Sonraki Haber
Doktor raporuna rağmen çocuk mahkumlara işkence cezasız kaldı