Ana SayfaDünyaHDP’li vekillere gözaltı dünya basınının gündeminde

HDP’li vekillere gözaltı dünya basınının gündeminde

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 12 HDP milletvekilinin gözaltına alınması dünya basınında da geniş yankı uyandırdı. Bild Gazetesi yapılan gözaltılara ilişkin, “Erdoğan Türkiye’de Kürt karşıtı politikasını sertleştiriyor” yorumunda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulundu 12 HDP milletvekilinin gözaltına alınmasına, dünya basınında geniş yer verildi.

BİLD: TÜRKİYE’DE ERDOĞAN KARŞITLARI GÖZ ALTINA ALINDI

Erdoğan Türkiye’de Kürt karşıtı politikasını sertleştiriyor. Gece yapılan bir dizi operasyonda polis Kürt yanlısı muhalefet partisi HDP’nin liderlerini göz altına aldı. Göz altına alınanlar arasında eş başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ve çok sayıda HDP milletvekili olduğu belirtiliyor. HDP’li politikacılar terör propagandasıyla itham ediliyor.

Amerikan New York Times Gazetesi 

Türk polisi muhalefet partisi HDP’nin liderlerini gözaltına aldı.

SPİEGEL: POLİS KÜRT YANLISI HDP LİDERLERİNİ GÖZ ALTINA ALDI

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete yönelik baskıları artırıyor. Güvenlik güçleri aralarında parti liderlerinin de bulunduğu Kürt yanlısı 11 HDP milletvekilini göz altına aldı. Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dün akşam göz altına alındı. Göz altına alınanlar arasında İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder gibi tanınmış milletvekilleri de var. 59 milletvekili bulunan HDP, parlamentoda 3.parti konumunda ve en büyük Kürt partisi.

France 24 kanalı internet sitesi

Türkiye, terör örgütü propagandası yapmak suçuyla ilgili ifade vermeyi reddetmeleri nedeniyle Halkların Demokrat Partisi’nin 2 eş başkanını ve 9 diğer milletvekili gözaltına aldı.

FRANKFURTER ALLGEMEİNE ZEİTUNG (FAZ): ERDOĞAN KÜRT PARTİSİ HDP LİDERLERİNİ GÖZ ALTINA ALDIRDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini eleştirenlere yönelik bir adım daha attı: Gece yarısı yapılan operasyonlarda HDP’nin önde gelen politikacıları göz altına alındı. HDP parlamentoda 3.büyük parti ve Kürtlerin politik temsilcisi.

DİE ZEİT: POLİS KÜRT YANLISI HDP LİDERLERİNİ GÖZ ALTINA ALDI

Türkiye’de Kürt yanlısı HDP’nin iki lideri Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ terör operasyonu kapsamında göz altına alındı. Göz altılarla birlikte Türk Hükümeti muhalefete yönelik baskıyı artırıyor. Parti avukatlarına göre en 13 milletvekili daha göz altına alındı.

 

Amerikan Wall Street Journal Gazetesi

Gözaltılar hükümetin temmuz ayındaki başarısız darbe girişiminin ardından HDP’li politikacılara karşı en önemli adımı.