Ana SayfaGüncelİçişleri’nden valiliklere ‘zorunlu olmadıkça yurtdışı görevlendirmeleri yapmayın’ talimatı

İçişleri’nden valiliklere ‘zorunlu olmadıkça yurtdışı görevlendirmeleri yapmayın’ talimatı

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği yazıda zorunlu olmadıkça yurtdışı görevlendirmeleri yapılmamasını istedi. Bakanlık genelgesinde, uygulamaya gerekçe olarak ‘kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı harcamada tasarruf sağlanması’ gösterildi.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği genelge ile birim amirleri ve valilerce zorunlu olmadıkça yurtdışı geçici görevlendirme teklif ve onayları hazırlanmamasını istedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile 81 il valiliğine, oradan kaymakamlık ve resmi kurumlara gönderilen genelgede, uygulamaya gerekçe olarak ‘kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı harcamada tasarruf sağlanması’ gösterildi.

Genelgede Başbakanlık tarafından, 18 Ocak 2007 tarihli Resmi Gazete’de ‘Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ yayımlandığı hatırlatıldı.

Söz konusu genelgenin ‘Yurtdışı Geçici Görevlendirmeler’ başlıklı bölümdeki ‘görevlendirilmelerin zorunlu hallerde yapılması, görevin süresi ve görevli sayısının en az seviyede tutulması’ ifadesine dikkat çekildi.

Bakanlık genelgesinde;

* Onay teklifleri içeriğinde ve hazırlanacak bilgi notlarında geçici görevi zorunlu kılan hususların açıklanması,

* Görevlendirme onaylarında personel sayısının asgari düzeyde tutulması, hangi personel tarafından ne tür görevlerin ifa edileceğinin net bir biçimde belirtilmesi,

* Yurtdışında geçilecek gün sayısının görevin ifası için gereken süreden daha uzun tutulmaması istendi.