Ana SayfaÇalışma YaşamıİZBAN grevi sona erdi

İZBAN grevi sona erdi

HABER MERKEZİ – İzmir’de Demiryol- İş Sendikası ile İZBAN A.Ş arasında süren sözleşme görüşmelerinin sonuç vermemesi üzerine bir haftadır grev yapan 304 işçi, anlaşmasının sağlanması üzerine grevlerini sonlandırdı.

İzmir’de banliyö hattı işletmeciliği yapan İZBAN’da 304 işçinin 8 Kasım’dan bu yana sürdürdüğü grev, Ankara’da yapılan görüşmenin olumlu sonuçlanmasının ardından sonlandırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çağrısıyla, Ulaştırma Bakanlığı, TCDD ve Demiryol-İş yöneticileri ile İZBAN yönetimi Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü’nde bugün bir araya geldi. Yapılan görüşme sonunda tarafların anlaşmaya vardığı, yarından itibaren trenlerin çalışacağı duyuruldu.

İZBAN’dan açıklama geldi

İZBAN tarafından yapılan açıklamada; işçi ücretlerine ilk yıl yüzde 15, sendika yöneticilerine ise ortalama yüzde 16.5 zam yapıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre 1. yıl ikramiye 75 güne çıkarıldı. 2. yılın birinci 6 ay ücretlerine önceki 6 aya ait TÜFE oranında artış yapılacak. “Teknisyen” grubuna brüt 75 TL, “istasyon operatörü” grubuna ise brüt 50 TL artış yapılacak, ikramiye ise 80 güne çıkarılacak. Ücreti ödenen yemek bedeli de 12 TL olacak. İkinci yılın ikinci 6. ayında ise ücretlere önceki 6 aya ait TÜFE oranında artış yapılacak. Ek olarak “teknisyen” grubuna brüt 50 TL, “istasyon operatörü” grubuna brüt 25 TL artış yapılacak. İkramiye ise kıstelyevm (çalışılan gün sayısına göre) uygulanarak 85 güne çıkarılacak. Ücreti ödenen yemek günlük 12 lira olacak.