Ana SayfaÇalışma YaşamıİZBAN’ın ilk grevi 3. gününde

İZBAN’ın ilk grevi 3. gününde

HABER MERKEZİ – İzmir’de Demiryol-İş Sendikası ile İZBAN A.Ş. arasında süren sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine işçilerin 3 gün önce başlattığı grev, 304 işçinin tamamının katılımıyla sürüyor.

İzmir’de Aliağa-Torbalı arası banliyö taşımacılığını işleten TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak şirketi İZBAN A.Ş. ile Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında süren toplu sözleme görüşmelerde anlaşma sağlanaması üzerine sendikanın aldığı grev kararı doğrultusunda 8 Kasım Salı günü sabah 06.00’dan itibaren seferler durdu.

İZBAN’da çalışan 304 işçinin tamamı greve başladı.

İZBAN’ın ilk grevi

Grevin 3’üncü gününde grev tam katılımla devam ediyor.

Çalışma ortamına ve ücretlere ilişkin taleplerinin karşılanmaması üzerine greve çıktıklarını anlatan işçiler İZBAN’daki ilk grev olduğunu söylüyor.

Grevdeki işçiler İzmir halkından destek ve dayanışma bekledikleri ile sosyal medya için gençlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

‘Ek seferler bunu karşılayamaz’

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi grevi etkisiz hale getirmek için İZBAN güzergahı boyunda ESHOT, İZULAŞ ve İZDENİZ hatlarına ek sefer koydu.

Büyükşehir Belediyesi’nin ek sefer koymasıyla da ilgili işçiler şöyle konuşuyor: “Büyükşehir’in bütün araçlarını üst üste koysanız ilave araç 20 bin kişiden fazlasını taşıyamaz. Biz 350 bin civarı yolcu taşıyoruz. Bunu bir yerdeki depoda yedekte tuttuğu araçlar hem bu sayıyı kaldırmaz hem de İzmir trafiği bu yükü kaldırmaz.”

İZBAN

İzmir’deki toplu ulaşımın belkemiğini oluşturan İZBAN ile her gün ortalama 350 bin yolcu taşınıyor.

İZBAN 110 kilometre uzunluğunda.

İZBAN’da çok sayıda işçi asgari ücretle çalışırken, makinistler de açlık sınırının altında bir ücretle çalıştırılıyor.