Ana SayfaGüncelİzmir’de trans kadının şüpheli ölümü

İzmir’de trans kadının şüpheli ölümü

HABER MERKEZİ – İzmir’de arkadaşlarının günlerdir haber alamadığı trans kadın Gamze Yıldırım, evinde ölü olarak bulundu. Yıldırım’ın cenazesi ağabeyi tarafından kimsesizler mezarlığına defnedildi. 

İzmir’in Hatay semtinde yaşamını sürdüren 35 yaşındaki trans kadın Gamze Yıldırım, henüz bilinemeyen bir nedenle hayatını kaybetti.

Gamze Yıldırım’ı 2 gün boyunca arayan arkadaşlarının kendisine ulaşamaması üzerine 30 Ekim günü Hatay semtindeki evine giderek kapıyı kırdı ve Yıldırım’ın cansız bedeni ile karşılaştırdılar. Bunun üzerine eve gelen emniyet ekipleri Yıldırım’ın banyoda hava akışının kapatılarak yakılan mangal dumanından zehirlenerek öldüğünü bildirdi.

Cinsiyet değiştirdikten sonra ailesi tarafından dışlandığı öğrenilen Yıldırım’ın bir süredir depresyonda olduğu belirtildi. Yıldırım, Bursa’dan gelen ağabeyi tarafından kimsesizler mezarlığına defnedildi.

HDP’nin 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde 1. Bölge aday adayı olan Gamze Yıldırım’ın ölüm sebebinin intihar mı yoksa cinayet mi olduğu ise bilinmiyor.

 

 

 

Previous post
Şırnak Belediyesi’ne kayyum atandı
Next post
Sırrı Süreyya Önder: Saldırı biz binada gözaltındayken yapıldı