Ana SayfaGüncelKadınlar 25 Kasım gece yürüyüşünde bir araya geliyor

Kadınlar 25 Kasım gece yürüyüşünde bir araya geliyor

HABER MERKEZİ – Kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde Tünel Meydanı’nda buluşup Galatasaray Lisesi’ne yürüyecek. “Hayatımız İçin Erkek Devlet Şiddetine Her Hal’de Direniyoruz” şiarıyla yürüyecek olan kadınlar, tüm kadın ve translara dayanışma çağrısında bulundu.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlar saat 19.00’da Tünel Meydanı’nda bir araya gelecek.

Kadınlar, “Hayatımız İçin Erkek Devlet Şiddetine Her Hal’de Direniyoruz” şiarıyla Tünel’den Galatasaray Lisesi’ne gece yürüyüşü gerçekleştirecek.

Dayanışmanın her zamankinden daha elzem bir ihtiyaç haline geldiğini belirten 25 Kadın Platformu, tüm kadın ve transları dayanışmaya davet etti.

25 Kasım Platformu’nun çağrısı şöyle:

Bombalar, patlamalar, ablukalar, gözaltılar ile kamusal alanın şiddetle şekillendiği bu süreçte, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde erkek devlet şiddetine karşı direnmek ve hayatlarımıza sahip çıkmak için kadınlar ve translar olarak yine sokaklarda, yine alanlardayız.

Bizler, her siyasi dönemin kendi katliam tarihini yarattığı, barışın neredeyse hiç egemen olamadığı bu topraklarda, her gün devlet ve erkek şiddetiyle karşı karşıya kalan kadınlarız. Her yıl yüzlerce kadın ve trans, erkekler tarafından katlediliyor, tacize ve tecavüze uğruyor ve yüzlerce çocuk cinsel istismara maruz kalıyor. Giydiğimiz şort yüzünden dahi öldürülme tehlikesi yaşarken; bu kıskaç altında yalnızca hayatta kalmaya çabalıyoruz. Erkek devlet şiddetinin tırmandığı şu günlerde, haklarımızı ve hayatlarımızı korumak, örgütlendiğimiz dernekleri kapattırmamak için verdiğimiz mücadelenin ve dayanışmamızın her zamankinden daha elzem olduğunun farkındayız.

Erkek devlet, OHAL bahanesi ile ülkeyi cehenneme çevirirken yine en önce belediye kurumlarımızın kapısına duvar örüyor; ardından sözümüzü birleştirdiğimiz, dayanışmamızı ördüğümüz derneklerimizi tek tek kapatıyor. Buna karşılık istismar merkezleri haline gelen kurumlar hala korunuyor. Bugünün koşullarında daha net görüyoruz ki; erkek şiddeti tesadüf, münferit, kaza, delilik değil; sistematiktir, politiktir.

Bizler, hayatlarımıza sahip çıkmak ve haklarımızı korumak için; erkeklerin bütün şiddet biçimlerine karşı savaşabilmek için; yargısıyla, polisiyle ve her türlü politikasıyla, faillerle daimi işbirliği içinde olan devlete karşı daha güçlü haykırmak için; özgür olduğumuz, şiddetsiz, sömürüsüz ve sığınaksız bir dünya için bütün kadınları ve transları mücadeleye ve dayanışmaya çağırıyoruz.

25 Kasım Cuma günü, Saat 19:00’da Tünel’de toplanıp Galatasaray Lise’sine doğru yürüyoruz!

Yaşasın Kadın Dayanışması!