Ana SayfaGüncelKampüste OHAL: ODTÜ’de kütüphane ve amfiler kapatılabilecek

Kampüste OHAL: ODTÜ’de kütüphane ve amfiler kapatılabilecek

HABER MERKEZİ – ODTÜ’de ‘geçici süreyle güvenlik tedbirlerinin artırıldığı’ açıklandı. Personele gönderilen yazıda okula girişlerde kimlik kontrolü ve üst araması yapılacağı, kütüphane ve dersliklerin ders dışı saatlerde kapatılacağı, seminer, sempozyum, çalıştay gibi faaliyetlerin en az üç iş günü önceden yazılı olarak genel sekreterliğe haber verileceği belirtildi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ), yerleşke içinde ‘geçici bir süreyle güvenlik tedbirlerinin artırıldığı’ açıklandı.

ODTÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Türker Özkan imzasıyla personele gönderilen yazıda, okula girişlerde kimlik kontrolü ve üst araması, okul servislerinde ise kimlik kontrolü yapılması ve kullanım halleri dışındaki durumlarda amfilerin kilitlenmesi kararı alındığı bildirildi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre yazıda, yerleşkeye gelen ziyaretçilerin, başka okuldan akademisyen olsalar dahi kimlik göstermek ve misafir kartı almak koşuluyla okula alınacağı belirtildi.

İhtiyaç halinde ve güvenlik personelimizin gerekli gördüğü durumlarda, araçların girişine, bagajın ve araç altının ayna ile kontrolü yapıldıktan sonra izin verilecektir.  Seçkisiz ve rastlantısal olarak el dedektörleri ile yaya girişlerinde üst araması yapılacaktır.

Yazıda sıralı diğer başlıklar da şöyle:

* Bölüm başkanlıkları tarafından mesai dışı çalışma izin listelerinin dönemsel olarak iç hizmetler müdürlüğüne gönderilecek.

* Kütüphane kullanım izinleri ihtiyaç halinde süreli olarak kısıtlanacak.

* Mesai dışı saatlerde ders yapılmayan amfi ve derslikler kilitlenecek.

* Seminer, sempozyum, çalıştay, toplantı gibi faaliyetler en az üç iş günü önceden yazılı olarak genel sekreterliğe haber verilecek.

* Yerleşke dışından gelecek katılımcı listesi yazı ekinde gönderilecek.

* Kültürel etkinlikler mesai saatleri içinde yapılacak ve katılımcı listesi önceden bildirilecek.